Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtrnáctiletá islamistka plánovala útok v Rakousku

"Co jsme muslimům tak hrozného udělali, že se nám takto odvděčují?!"

article preview

   "Co jsme muslimům tak hrozného udělali, že se nám takto odvděčují?!"

 

Čtrnáctiletá islamistka plánovala útok v Rakousku. Chtěla vraždit nevěřící

 

(perex: ilustrační foto - vlajka Islámského státu)

 

ISLÁMSKÝ STÁT ZAŽIVA UPÁLIL JORDÁNSKÉHO PILOTA - ZDE

 

KATI ISLÁMSKÉHO STÁTU ROZŘEZALI VĚZNĚ ŘETĚZOVOU PILOU - ZDE

 

V ISLÁMSKÉM STÁTU TRESTAJÍ ŠPATNĚ ZAHALENÉ ŽENY TRHAČEM MASA - ZDE

 

VRAZI Z IS ZABÍJELI VĚZNĚ NA JATKÁCH - ZDE

 

IS ROZDRTIL ZAJATÉHO SYRSKÉHO VOJÁKA ZAŽIVA TANKEM - ZDE

 

JAK FUNGOVALA MRAVNOSTNÍ POLICIE IS - ZDE

 

1.jpg

ZAŽIVA UPÁLENÝ JORDÁNSKÝ PILOT...

 

2.jpg

POPRAVA VĚZŇŮ NA JATKÁCH...

 

3.jpg

19LETÝ SYRSKÝ VOJÁK ZAŽIVA ROZDRCENÝ TANKEM...

 

článek publikovaný 18. 5. 2024 na serveru novinky.cz (ZDE)

 

   Teroristický útok bodnou a sečnou zbraní, který plánovala 14letá dívka ve Štýrském Hradci, překazila rakouská policie. Podle portálu msn.com u ní policisté zajistili propagační materiály teroristického Islámského státu (IS) včetně videí s popravami zajatců.

 

   Útok měl směřovat na "nevěřící". Radikalizovaná dívka s černohorskými kořeny se podle msn.com chystala udeřit na Jakominiplatz (Jakominiho náměstí) v centru Štýrského Hradce. Policie u ní našla nůž, sekyru a speciální oblečení, které hodlala použít při útoku a jejichž snímky rozeslala Messengerem "stejně smýšlejícím lidem".

   Kromě toho u ní policisté zajistili videa obsahující záběry z bojů IS v Sýrii, Iráku i afrických zemích, ale také záznamy brutálních poprav zajatců, které šíří "propagandistické oddělení IS".

   Právě rozesílání materiálů prostřednictvím Messengeru a dívčina aktivita v diskusních skupinách přivedly podle portálu na její stopu jednu z evropských bezpečnostních služeb. Tak pak příslušné poznatky předala rakouské policii. Dívka, která odmítla jakkoli spolupracovat s úřady, je ve vazbě.

   Policie podle MNS.com v souvislosti s případem upozornila, že podle dosavadních trendů se lidé nejčastěji radikalizují v digitálním prostoru a jeho prostřednictvím. Extremistickou propagandou jsou zranitelní zvláště mladí, i když nemají obvykle přímý kontakt s teroristickými organizacemi.

   S ohledem na kvantitu a kvalitu propagandistických materiálů dostupných online se mezi teenegery a mladými dospělými šíří hlavně zvrácená ideologie teroristů z IS, poznamenal portál.