Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vrazi z IS zabíjeli vězně na jatkách

"Lze členy Islámského státu ještě nazývat lidmi?"

article preview

   "Lze členy Islámského státu ještě nazývat lidmi?"

 

Bestiální vrazi z Islámského státu zabíjeli vězně na jatkách

 

   "Opravdu stojíme o tento islám v křišťálově čisté podobě, jaký panoval v Islámském státu, i u nás?"

 

článek zveřejněný 13. září 2016 na serveru novinky.cz (ZDE)

 

   Extrémisté z Islámského státu v pondělí zveřejnili nové, zatím možná nejbestiálnější video. U příležitosti muslimského svátku oběti povraždili na jatkách v Dajr az-Zauru skupinu zajatců. K vězňům se chovali jako ke zvířatům a nakonec jim všem u kanálu pro odtok krve podřezali hrdla. Následně je pověsili na háky na maso.

1.jpg

Muž, který povraždil vězně na jatkách v Dajr az-Zauru. Záběr z videa.

 

   Video je opět zručně vyrobené a trvá více než 12 minut. Je nazvané Making od Ilusion (Jak se vyrábí iluze) a zprvu kombinuje záběry ze starších "poprav" zajatců se snímky po útoku ve francouzské Nice, fotografiemi Eiffelovy věže i střihů z hollywoodského filmu Mission: Impossible - Rogue Nation s Tomem Cruisem a Simonem Peggem.

   Následuje záběr na prázdnou jateční halu, kam je přivedena skupina vězňů obviněných ze špionáže pro USA. Běží v předklonu a dozorce za nimi je postrkuje oběma rukama vpřed, jako když žene stádo. Mužů v oranžových kombinézách je nejméně deset a všichni mají spoutané ruce za zády.

   Jejich věznitelé je přinutí kleknout si do rohu místnosti čelem ke zdi. Pak k nim zezadu přistupuje "řezník" oděný celý v bílém a vybírá si první oběť. Pár zajatcům zakloní hlavu, jako by si vybíral mezi zvířaty na trhu. Následně se rozhodne pro jednoho z nich a po zemi ho vleče s sebou k zamřížované stoce probíhající prostředkem haly. Tam mu podřízne hrdlo a vytékající krev spláchne do kanálu. Následně bezvládné tělo oběti pověsí na hák visící na řetězu ze stropu.

2.jpg

Věznitelé své oběti pověsili na háky. Záběr z videa.

 

   Následují další a další oběti pokládané čelem k zemi s hlavou u kanálu. V jednu chvíli je patrné, že zajatce vraždí nejméně dva kati. Zakloní jim prudce hlavu a rychlými pohyby jim podřezávají krky.

   Záběry jsou detailně snímané z různých úhlů a doprovází je i zvuková stopa zachycující poslední vydechnutí a záškuby obětí, které všechny skončí na hácích.

   Ke konci videa vleče "řezník" dva spoutané muže, pod každou paží nese jednoho, načež je z výšky pustí na kanál jako ovce přinesené na porážku.

3.jpg

Dozorci vhánějí vězně do jateční haly. Záběr z videa.

 

   "Je to nejhorší video, jaké jsme dosud viděli," popsal záběry Abú Muhammad, zakladatel aktivistické organizace z Rakky, která se zabývá monitorováním zločinů a zvěrstev příslušníků Islámského státu.

   Extrémisté svým zajatcům často podřezávají hrdla, když je nestřílejí do hlavy z bezprostřední blízkosti. Zvláště bestiálních vražd se dopustili už dříve, kdy údajně spustili skupinu zajatců v Mosulu do nádrže s kyselinou anebo vězně rozřezali řetězovou pilou.

   Zajatého jordánského pilota v Sýrii zase zavřeli do klece a upálili ho v ní.