Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Mannheimu pobodali známého kritika islámu i policistu

V islámu neexistuje svoboda slova...

article preview

   V islámu neexistuje svoboda slova...

 

Děsivý útok v centru Mannheimu. Pobodali známého kritika islámu i policistu

 

   POLICISTA BRUTÁLNÍ ÚTOK V MANNHEIMU NEPŘEŽIL, ZEMŘEL V NEMOCNICI - ZDE

 

   DOBRÁ NĚMČINA, RODINA, DVĚ MALÉ DĚTI A PAK ZLOM. VRAŽDÍCÍ ISLAMISTA BYL PŘÍKLADEM "ZVLÁDNUTÉ" INTEGRACE - ZDE

 

2.mannheim-31.5.24.jpg

 

článek publikovaný 31. 5. 2024 na serveru novinky.cz (ZDE)

 

   Na německého aktivistu a kritika islámu Michaela Stürzenbergera, který se dopoledne zúčastnil shromáždění občanského hnutí Pax Europa v centru Mannheimu, zaútočil neznámý muž. Podle dostupných zpráv ho několikrát bodl, patrně do krku. Zraněn byl také zasahující policista, který je v ohrožení života. Útočníka policie postřelila.

 

   Na sociálních sítích se objevilo video, které zachycuje brutální útok. Je na něm vidět, jak se muž vrhá na druhého muže, svrhne ho na zem a několikrát za sebou ho bodá. Několik lidí chce útočníka zastavit, ale nemohou ho udržet na zemi ani odzbrojit.

   Když zasáhne policista, útočník ho také pobodá. Na místo přispěchají další policisté, jeden z nich vystřelí na útočníka z pistole a ten poté padá na zem.

"Nebyl to útok, ale teroristický čin. Útok se odehrál ještě předtím, než akce vůbec začala, musel být naplánován dlouho dopředu. Kritika náboženství musí být povolena, je základním prvkem evropského osvícenství," řekla deníku Bild Stefanie Kizinaová, pokladnice hnutí Pax Europa (BPE). Podle ní byl Stürzenberger zasažen do nohy a obličeje a podstoupí urgentní operaci.

   Ve velmi vážném stavu je ale pobodaný policista, který podstupuje náročnou operaci. Má se nacházet v život ohrožujícím stavu, píše web týdeníku Focus.

   Policie uzavřela okolí a je přerušena železniční doprava mezi kruhovým objezdem Kurpfalz a náměstím Paradeplatz.

   Michael Stürzenberger je německý pravicový aktivista a bloger. Pracoval jako novinář a krátký čas byl tiskovým mluvčím konzervativní strany CSU. V letech 2013 až 2022 ho sledoval bavorský Úřad pro ochranu ústavy, neboť spojoval islám s fašismem.

   59letý muž byl několikrát odsouzen, ať už k peněžitým trestům, nebo k podmínce, a to za urážku policie a za podněcování k nenávisti a hanobení náboženského učení, píše web deníku Bild.