Jdi na obsah Jdi na menu
 


Všichni nacisté a stalinisté taky nebyli stejní

"A je to důvod k obhajobě těchto ideologií a jejich zločinů?"

article preview

   "A je to důvod k obhajobě těchto ideologií a jejich zločinů?"

 

Všichni nacisté a stalinisté taky nebyli stejní

 

stalin-a-hitler.2.jpg

 

   "Všichni muslimové nejsou stejní." Jeden z nejčastějších argumentů, který slyšíme z úst neomarxistů, multikulturalistů a dalších, když hájí islám. To je samozřejmě pravda. Existují miliony slušných muslimů, kteří nikomu nic špatného neudělali. Stejně jako takoví existovali ve své době nacisté a stalinisté. Statisíce slušných nacistů a miliony slušných komunistů nikomu nic zlého neudělalo - a používáme tuto skutečnost k obhajobě či dokonce zlehčování těchto zločinných ideologií? Samozřejmě, že ne.

   I v takové organizaci, která se stala symbolem zla - nacistické Schutzstaffel, známější pod zkratkou SS - byli slušní lidé. Opravdu! A dokonce se takoví našli i ve vyhlazovacích táborech! Jako příklad uveďme Oskara Gröninga, příslušníka Waffen-SS, který byl v roce 1942 převelen do Osvětimi-Birkenau. Tam nesouhlasil s vyvražďováním Židů, a dvakrát si podal žádost o přeložení na frontu, kterou mu zamítli, a on tedy byl donucen proti své vůli podílet se na tomto zločinu. Nebo Viktor Pestek, další esesák sloužící v Birkenau, se choval k vězňům dle jejich vlastních slov humánně. Pestek společně s jedním vězněm uprchl z tohoto místa smrti, a dokonce se vrátil zpět (!), aby osvobodil další dva Židy (byly to ženy, Pestek byl chycen, mučen a následně popraven). V dalším vyhlazovacím táboře Treblinka, kde zahynulo 900 000 Židů, sloužil minimálně jeden německý dozorce, který pomáhal zde vězněným Židům. Použijeme tuto skutečnost, tedy že se mezi členy SS nacházeli i slušní a humánní lidé, k obhajobě a omlouvání této organizace? Znamená to, že SS nebyla úplně špatná?

 

oskar-groning1.jpg

Příslušník Waffen-SS Oskar Gröning sloužil v Osvětimi-Birkenau, kde měl na starost hotovost zabavenou Židům z přijíždějících transportů. Nikdy nikomu neublížil, k vězňům se choval slušně a s vyvražďováním Židů nesouhlasil; jeho žádost o přeložení na frontu dvakrát zamítli a přikázali mu zůstat na místě.

 

   I v komunistickém Československu byli slušní stalinisté. Tisíce členů a příslušníků KSČ, SSM (Socialistický svaz mládeže), Lidových milicí, studentů VUMLu (Večerní univerzita marxismu-leninismu) a dalších nikdy nikomu neublížilo ani nic špatného neudělalo. A přesto v komunistickém Československu byly koncentrační tábory, politické procesy a vraždy, lidé byli stříleni na hranicích i přejetí tanky, mučilo se při výsleších, cenzura, zákaz svobodného cestování, zákaz svobody slova, statisíce lidí přišlo o svá hospodářství či živnosti během kolektivizace a znárodňování, až 30 000 Čechoslováků bylo deportováno do sovětských gulagů. Jak to, když tu byly tisíce slušných stalinistů?

 

19.zavrazdeny-na-cs.-hranici.jpeg

Jeden z mnoha zastřelených Čechoslováků na hranici. Tisícům slušných komunistů navzdory.

 

   A samozřejmě také nacisté zabíjeli jiné nacisty a komunisté zabíjeli jiné komunisty (jen v SSSR bylo režimem zavražděno zhruba 150 000 komunistů). Na holokaustu se podílel malý zlomek z tehdejších nacistů a v Mein Kampf není ani slovo o plynových komorách pro Židy - a budeme tedy tvrdit, že holokaust nemá s nacismem nic společného a že opravdový nacismus není tak hrozný? Ani v Komunistickém manifestu není ani zmínka o uměle vyvolaných hladomorech k potření nepřátel.

   Ostatně, jsou dnešní čeští neonacisté všichni vrazi nebo násilníci? Ne. A omlouváme je tím a tvrdíme, že přece všichni nejsou stejní? Také ne.

 

nazi.jpg

Jen menšina českých (neo)nacistů se dopouští vražd a násilí.

 

   To, že dnes existují miliony slušných muslimů neznamená, že islám je dobrý nebo že není zas tak špatný. Stejně tak tato skutečnost, existence slušných muslimů, nezabrání těm zlým muslimům v páchání jejich zločinů ve jménu islámu. V době vlády nacismu a komunismu existovalo též mnoho slušných nacistů a komunistů, a též to nezabránilo strašlivým zločinům, které stály život desítky milionů lidí.

 

51.jpg

K čemu nám budou slušní muslimové, až ti neslušní na nás budou páchat zločiny a bude tu vládnout islám? (obrázek www.atllanka.net)

 

   A ještě něco. Zamysleme se, proč i ten příznivec vražedné ideologie - nacista, komunista nebo muslim -, který nikomu neubližuje, tuto vražednou ideologii vyznává. Buď s jejími zločiny souhlasí, nebo mu nevadí či mu nevadí zase až tak moc. Stálo by potom popřemýšlet, co je to za člověka.