Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rusko poslalo do války i 20leté mládence

Jedině mrtví se dočkali konce války.

article preview

   Jedině mrtví se dočkali konce války. Platón

 

Rusko poslalo do války i 20leté mládence

 

5.jpg

20letý ruský válečný zajatec (více informací v článku).

 

Ukrajina se brání. Zveřejnila fotky ruských zajatců a sestřelených letounů

 

článek zveřejněný 24. 2. 2022 na serveru novinky.cz (ZDE)

 

   Ukrajinské ministerstvo obrany zveřejnilo na Twitteru fotografie dvou zajatých ruských vojáků z 423. jampolského motostřeleckého pluku. Publikovalo také záběr sestřeleného ruského vrtulníku. Učinilo tak zřejmě v reakci na tvrzení Ruska a Běloruska, že válku nezvládá.

 

"Vojáci 93. mechanizované brigády zajali dva ruské okupanty, byli ze 423. jampolského motostřeleckého pluku, vojenské jednotky 91701," stojí v popisku u fotografií.

 

6.jpg

 

   Oba ruští vojáci vypadají velmi mladě. Podle zatím neověřených informací se chlapec vlevo narodil v roce 2002.

 

7.jpg

Ukrajinská ambasáda v Turecku zveřejnila fotky ruských vojáků, kteří byli zajati během jejich vojenské akce na Ukrajině.

 

   Ukrajinské ministerstvo vnitra v průběhu čtvrtka zároveň uvedlo, že byly v Kyjevské oblasti sestřeleny nejméně 4 ruské vrtulníky.

"Jeden ruský vrtulník Ka-52 a tři vrtulníky v Hostomelu byly sestřeleny v Kyjevské oblasti poblíž Mižhirjy," uvedlo ministerstvo v prohlášení zveřejněném na svých internetových stránkách.

   Kyjev Independent píše, že ruská armáda přišla o 7 letadel a 10 obrněných vozidel. Nejméně 100 ruských vojáků mělo přijít o život. Ruská armáda tato tvrzení popřela.

   Od začátku dne vykonalo Rusko 203 útoků v různých koutech Ukrajiny. Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že její armáda zničila 74 ukrajinských vojenských objektů, včetně 11 leteckých základen.

   Ruská agentura Tass například ve čtvrtek s odkazem na ministerstvo obrany uvedla, že ukrajinští vojáci své pozice opouštějí a odhazují zbraně. Některá ruská média pak informovala dokonce o dezerci ukrajinských vojáků. Běloruský vůdce Alexander Lukašenko zase prohlásil, že Ukrajina válku prohrává.