Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nacionálně-sociální Německo je jediný opravdu socialistický stát světa

Zajímavý odstavec v nacistické publikaci...

article preview

   Zajímavý odstavec v nacistické publikaci...

 

Nacionálně-sociální Německo je jediný opravdu socialistický stát světa

 

3.jpg

nacistická publikace "Proč válka se Stalinem?"

 

   Během 2. světové války nacisté vydali propagandistickou knihu "Proč válka se Stalinem?", jejíž překlad vyšel i česky v roce 1941 v tehdejším Protektorátu Čechy a Morava. Kniha má silný tendenční propagandistický nádech s velkým antisemitským podtextem, měla ospravedlnit válku proti "židobolševickému" SSSR.

   Obrázek o knize si můžeme udělat už z jejího úvodu:

 

   "Zvítězí-li Žid pomocí svého marxistického vyznání víry nad národy tohoto světa, pak jeho koruna bude věncem smrti lidstva, pak tato planeta bude opět jako kdysi před miliony let liduprázdná kolotati vesmírem. Věčná příroda mstí neúprosně přestoupení svých přikázání. A tak věřím dnes, že jednám ve smyslu všemohoucího stvořitele: bojuje proti Židům, bojuji za dílo Páně. Adolf Hitler, Můj boj, str. 69/70."

 

   Na straně 45 je odstavec s těmito slovy: ". . . nacionálně-sociální Německo, jediný opravdu socialistický stát světa, . . ."

   Celý odstavec zní takto:

 

   Metoda, s níž nacionálně-sociální Německo, jediný opravdu socialistický stát světa, který vede hrdinný obranný a osvobozovací boj proti plutokraciím a otroctví zlata, který pro své lidovecké stanovisko nikdy jiný národ neujařmí a nezotročí, jest nejzákeřnějším způsobem hanoben a pomlouván, jest rozhodným důkazem zákeřného nepřátelství bolševických zástupců v Kremlu proti Říši, kteří pod pláštíkem neutrality a přátelství připravovali ve vhodném okamžiku velký úder - ovšem aniž počítali se skutečností, že se Vůdce nedá nikdy překvapiti!

 

   Psali by takto radikální pravičáci o svém ultrapravicovém režimu?