Jdi na obsah Jdi na menu
 


26 důvodů, proč odmítnout komunismus

"My se od ruských bolševiků do Moskvy chodíme učit, jak vám zakroutit krk."

article preview

   "My jsme stranou československého proletariátu a naším nejvyšším revolučním štábem je skutečně Moskva. A my se chodíme do Moskvy učit, víte co? My se od ruských bolševiků do Moskvy chodíme učit, jak vám zakroutit krk. A vy víte, že ruští bolševici jsou v tom mistry!" Klement Gottwald

mrdka.jpg

 

26 důvodů, proč odmítnout komunismus

 

   "Spisovatelé i sám Stalin říkali všichni totéž: ´Kulaci jsou příživníci, spalují obilí, zabíjejí děti.´ A bez obalu vyhlásili: je třeba proti nim pozvednout masy a zničit je všechny, jako třídu, ty proklatce." A dodává: "Aby je bylo možné zabít, bylo třeba vyhlásit: Kulaci, to nejsou lidské bytosti. Přesně jako Němci říkali: ´Židé, to nejsou lidské bytosti.´ A tak to řekli Lenin a Stalin: ´Kulaci, to nejsou lidské bytosti.´" Vasilij Grossman

 

   "Do jednoho měsíce nabude teror velmi násilných forem, podobně jako se to stalo za Velké francouzské revoluce. Pro naše nepřátelé už nebude přichystáno jen vězení, ale gilotina, tento pozoruhodný vynález Velké francouzské revoluce, jehož uznávanou výhodou je to, že zkrátí člověka o hlavu." Lev Trockij 13. prosince 1917

prase.jpg

 

 

1.jpg

S občanskou válkou bolševici otevřeli cestu neslýchanému násilí. Vojáci rodící se Rudé armády nabodávají na kůl pověšeného polského důstojníka.

 

2.jpg

Kyjev (1919). Po ústupu Rudé armády byly exhumovány mrtvoly v Sadovské 5, kde "nástroj teroru" měl jedno ze svých působišť.

 

3.jpg

4.jpg

Hladomor, následek občanské války a bolševické politiky vůči venkovu, zpustošil Povolží. V letech 1921 - 1922 zavinil smrt 5 000 000 lidí. Děti byly jeho první oběti.

 

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Staveniště Bělomořsko-baltského průplavu, faraonský podnik, při němž v letech 1932 - 1933 zemřely desetitisíce vězňů. Provoz Stalin a jeho nohsledi pompézně zahájili, ale ukázalo se, že průplav je nepoužitelný.

 

9.jpg

8.jpg

Když Stalin hodlal kolektivizovat půdu a "vzít rolnictvo ztečí", použil hlad jako zbraň, především proti Ukrajincům. Počet obětí této politiky se odhaduje na 6 000 000. V roce 1933 bylo v Charkově umírání na ulici pro kolemjdoucí běžná věc. Vyskytlo se tolik případů kanibalismu, že vláda dala vytisknout plakát s heslem "Jíst vlastní děti je zvěrstvo."

 

10.jpg

Walk (Estonsko), 1919. Bolševici po neúspěšném pokusu uchopit moc popravili rukojmí, vybraná z řad elity; při ústupu za sebou nechali stovky mrtvých. Likvidace politických odpůrců nebo celých sociálních skupin je nevyhnutelná k vítězství v občanské válce. Tyto masakry jsou předobrazem velkých deportací, jejichž obětí se staly baltské národy v letech 1940 - 1941 a 1944 - 1945.

 

11.katyn.jpg

12.katyn.jpg

Exhumace těl postřílených polských důstojníků NKVD v Katynském lese.

 

13.jpg

Vinnica (Ukrajina), červen 1943. Odkryty byly hroby z let 1937 - 1939, obsahující stovky mrtvol. Sovětské úřady nad nimi zřídily park kultury a oddechu a letní divadlo.

 

14.nkvd-poprava.jpg

Příslušník NKVD střílí svou oběť.

 

15.jpg

16.jpg

Málo se ví, že Sovětský svaz spolupracoval s nacistickým Německem politicky, hospodářsky i vojensky, a to až do posledních okamžiků zahájení operace Barbarossa. Na horní fotografii je sovětský ministr zahraničí Vjačeslav Molotov (vlevo) ve společnosti říšského ministra zahraničí Joachima von Ribbentropa (druhý zprava) v listopadu 1940 v Berlíně. Dolní fotografie zobrazuje sovětského vojáka v přátelském rozhovoru s německými vojáky v polském městě Brest-Litevsk v září nebo říjnu 1939, kde Rudá armáda společně s Wehrmachtem uspořádaly vojenskou přehlídku. Rudá armáda se podílela s Wehrmachtem na dobytí Polska a likvidaci polských vojenských jednotek.

 

17.jpg

"Vážený soudruhu! KB 5 projednala dne 24. t. m. případ Rejška ze Zejbiše a Brůží z Klatov a navrhuje, aby Rejškovi byl změněn trest smrti v doživotní žalář a Brůžu k trestu smrti. Dáváme ti toto na vědomí, a jsme se soudružským pozdravem: čest práci!"

 

18.pika-a-horakova.jpg

Stovky naprosto nevinných lidí zemřely či byly zavražděny během hrůzovlády šílence Klementa Gottwalda v komunistickém Československu; mezi nejznámější patří vynikající voják a důstojník Heliodor Píka (vlevo) a statečná politička Milada Horáková (vpravo).

 

19.zavrazdeny-na-cs.-hranici.jpeg

Stovky československých občanů zemřely či byly zastřeleny na hranicích při pokusu o útěk z komunistického Československa.

 

20.obet-srpna-68.jpg

21. srpna 1968 vtrhly armády Varšavské smlouvy do Československa. Ačkoliv československé ozbrojené síly nekladly odpor, přesto nepřátelští vojáci zavraždili 137 československých občanů; na fotografii je jeden z nich.

 

21.cinsky-komunista-popravuje-kulaka.jpg

Čínský komunista se chystá zastřelit kulaka. Do dnešních dnů si komunismus v Číně vyžádal na 40 000 000 mrtvých.

 

22.komuniste-ve-vych.-asii-popravuji.jpg

Komunisté kdesi ve východní Asii se připravují popravit "nepřátelé lidu".

 

23.obeti-rudych-khmeru.jpg

Jedny z milionů obětí kambodžských komunistů Rudých Khmerů. Během pouhých 4 let hrůzovlády kambodžští komunisté zavraždili minimálně 3 000 000 Kambodžanů.

 

24.pozustatky-obeti-khmeru.jpg

Po zhroucení polpotovského režimu nová vláda zřídila "muzeum genocidy", kde jsou vystaveny lebky a kosti neidentifikovaných obětí běsnění Rudých Khmerů.

 

25.obeti-rudych-khmeru.jpg

Vězení v Tuol Slengu, bývalá škola, jedno z nejúděsnějších míst, kde se mučilo a popravovalo. Před krutou popravou byl každý vězeň - dítě, žena, muž, stařec - vyfotografován.

 

26.obet-rudych-khmeru.jpg

"Obvykle jsem snímky pořizoval hned po příjmu vězňů, ale nejdřív se jim přišpendlilo číslo, někdy přímo do kůže, když dorazili svlečeni do půl těla." (výpověď fotografa)