Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krátké zamyšlení o jednom pokrytectví dnešních stalinistů

Stalin a jeho nohsledi zavraždili a zavinili smrt milionů rudoarmějců...

article preview

   Stalin a jeho nohsledi zavraždili a zavinili smrt miliónů rudoarmějců...

 

Krátké zamyšlení o jednom pokrytectví dnešních stalinistů

 

"Kdo oslavuje Rudou armádu a zároveň vyznává stalinismus, tak je pokrytec, který si protiřečí."

James Harris

 

2.jpg

Němci ženou na počátku operace Barbarossa zajaté rudoarmějce do zajetí.

 

   Jedním z hlavních pilířů myšlení poválečných stalinistů je antifašismus a boj a vítězství nad nacistickým Německem. Přitom úplně ignorují fakt, že Sovětský svaz spolupracoval s Německem ještě před Hitlerovým uchopením moci a i poté, a to až do začátku zahájení operace Barbarossa.

   Zároveň komunisté ignorují - minimálně - jeden další fakt, a to, že Stalin a jeho nohsledi přímo zavraždili nebo zavinili smrt milionů vojáků Rudé armády. Zejména na výročí konce 2. světové války v Evropě si připomínají "hrdinství Rudé armády a její vysoké ztráty během bojů s nacistickým Německem" (přičemž nezapomenou dodat, že Sovětský svaz má hlavní podíl na porážce nacistů).

   Pojďme se blíže podívat, jakých zločinů se dopustil Stalin a jeho spolupracovníci na Rudé armádě:

 

  • Čistky v důstojnickém sboru; v druhé polovině 30. let nechal paranoidní Stalin zavraždit desetitisíce důstojníků Rudé armády.
  • Padlí rudoarmějci během výbojů SSSR v letech 1939 - 1940; Sovětský svaz v těchto letech vedl válku proti Polsku a Finsku. V obou taženích měla Rudá armáda ztráty - zatímco v Polsku minimální, ve Finsku se vyšplhaly až na 200 000 mrtvých vojáků! (Podle některých historiků ztráty Rudé armády ve Finsku dosáhly dokonce 250 000!)
  • Strašidelné ztráty za operace Barbarossa; Stalin odmítal uvěřit zprávám o hrozícím německém vojenském útoku na Sovětský svaz a učinil pouze minimální protiopatření. Poté, co Němci zahájili invazi do SSSR pod krycím názvem "operace Barbarossa", dosáhli drtivých vítězství nad Rudou armádou; za 5 měsíců obklíčili Leningrad, ovládli celou Ukrajinu a stanuli před Moskvou. Do té doby  padlo 3 000 000 rudoarmějců, další 3 000 000 byly v nacistickém zajetí (kde jich mnoho zemřelo).
  • Bezohledné vedení vojenských operací vrchních velitelů Rudé armády; po celou dobu bojů vrchní velitelé Rudé armády plánovali a vedli vojenské operace bez ohledu na lidské ztráty, a to i v době, kdy měl Sovětský svaz jasnou strategickou iniciativu a postupoval vítězně vpřed. To byl ostatně jeden z hlavních důvodů, proč Rudá armáda měla na 10 000 000 mrtvých.
  • Deportace a zavraždění sovětských vojáků zajatých Němci; v letech 1941 - 1945 nacisté zajali na 5 000 000 rudoarmějců, z nichž 3 000 000 nepřežili kruté zacházení. Zbylé 2 000 000 sovětský represivní aparát "po osvobození" deportoval do sibiřských gulagů, kde buď zemřeli, nebo se stali nezvěstnými.

 

   Stalinova vražedná mašinerie se nezastavila ani před jeho armádou. Vzhledem k tomu ten, kdo oslavuje Rudou armádu a zároveň vyznává stalinismus, je pokrytec, který si protiřečí.

 

6.jpg

Německý pěšák prochází kolem mrtvého sovětského tankisty, začátek operace Barbarossa.