Jdi na obsah Jdi na menu
 


"Dezinformace" už tu byly

"... Necháme je shnít v táboře za soustavné dezinformace jako pomocníky mezinárodních provokatérů..."

article preview

"V poslední době mnoho agentů podléhá drzým provokacím. Necháme je shnít v táboře za soustavné dezinformace jako pomocníky mezinárodních provokatérů, kteří nás chtějí znesvářit s Německem."

Lavrentij Berija 21. června 1941 o zprávách sovětských agentů, že Německo hodlá následujícího dne napadnout SSSR.

 

berija-zmenseno.jpg

 

 

"Dezinformace" už tu byly

 

   Jistě jste už zaznamenali lživou hysterickou kampaň neomarxistů o tzv. "hoaxech", "fake news" a "dezinformacích", kterými mají být veškeré zprávy a informace o islámu a imigraci. Zajímavou skutečností je, že dnešní soudruzi nejsou první, kteří varovné zprávy označovali za "dezinformace".

 

stalin-zmenseno.jpg

Josef Stalin

 

   Dlouhé měsíce dostával Stalin ze zahraničních i domácích zdrojů informace o hrozícím německém vojenském útoku na Sovětský svaz. Jaké byly jeho reakce, ukazují jeho následující výroky (všimněte si, jaké pojmenování pro tyto zprávy používal):

 

nemci-soveti-zmenseno.jpg

Jedním z důvodů, proč Stalin nevěřil zprávám o chystané německé invazi do SSSR, bylo spojenectví a politická, hospodářská a vojenská spolupráce s nacistickým Německem. Na fotografii se němečtí vojáci baví se sovětským protějškem v dobytém polském Brest-Litevsku, září/říjen 1939.

 

   "Soudruhu Merkulovovi: Ten svůj ´zdroj´ ze štábu německého letectva můžete poslat k j**noj matěri. To není ´zdroj´, ale dezinformátor." Napsal Stalin vlastní rukou 17. června 1941 na zprávu sovětského agenta o hrozícím německém útoku.

 

   "Berte to tak, že tato dezinformace nyní dosáhla úrovně velvyslanců." Stalinova reakce na varování německého velvyslance Schulenburga před německým útokem (v historii takový čin, kdy velvyslanec varuje před útokem vlastní země, nemá obdobu).

 

   "Sorge - ten sráč, který se v Japonsku jen válí v bordelech." Stalinova reakce na zprávy Richarda Sorgeho o hrozícím nebezpečí.

 

zacatek-operace-barbarossa-zmenseno.jpg

Německá invaze pod krycím názvem "Barbarossa" do "světového centra bolševismu" začala. Až do jejího zahájení sovětský režim svým občanům tvrdil, že žádný útok nacistického spojence nehrozí.