Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč byla cenzurována dvě videa na YouTube?!

Jedno video bylo smazáno za 4 hodiny po zveřejnění...

article preview

   Jedno video bylo smazáno za 4 hodiny po zveřejnění...

 

Proč byla cenzurována dvě videa na YouTube?!

 

1.jpg

 

   Tato událost se stala již více než před rokem, informuji o ní až nyní.

   Na jednom účtu na YouTube byla zveřejněna 2 videa. Na prvním byla zaznamenána poprava ženy členy Islámského státu (IS), kterou si natočil jeden z účastníků. Ozbrojenci donutili ženu si kleknout, následně jeden z katů přečetl "rozsudek" a po tomto druhý vrah ženu střelil zezadu pistolí do zátylku.

   Nejhroznější na tomto videu byla upřímná nefalšovaná radost všech zúčastněných islamistů (bylo jich nejmíň tucet) z této vraždy.

   Druhé video zobrazovalo muslimskou demonstraci v Londýně. Na záběrech se za nečinnosti policie mj. pálily vlajky USA a Izraele, zúčastnění muslimové mj. nesli transparenty s nápisy "SMRT KŘIŽÁKŮM", vykřikovali "SMRT NEVĚŘÍCÍM", "DŽIHÁD, DŽIHÁD!", nechyběli vlajky Islámského státu.

   Obě vida byla smazána, poprava ženy dokonce za 4 hodiny (!) po zveřejnění. Oba důvody k cenzuře YouTube uvedl. A v obou důvodech si YouTube protiřečí.

   

Protiřečení administrátorů YouTube

 

   Cenzuru videa popravy ženy odůvodňuje YouTube takto:

 

   "Jak asi víte, v našich pokynech pro komunitu je popsáno, který obsah na YouTube povolujeme a který ne. Vaše video "ISIS popravil ženu/ISIS execution the woman" bylo nahlášeno ke kontrole. Při kontrole jsme zjistili, že video porušuje naše pravidla. Odstranili jsme ho z YouTube a na váš účet jsme uvalili sankce za porušení pokynů pro komunitu nebo dočasný trest.

   Pokud se ve videu nachází násilný nebo explicitní obsah, který je prezentován šokujícím, senzacechtivým či neuctivým způsobem, nebude toto video na YouTube pravděpodobně povoleno. Zakazujeme také obsah, který vybízí k násilí a povzbuzuje k nebezpečným činnostem. Každý případ posuzujeme jednotlivě a výjimky udělujeme pouze zřídka - v případech, kdy se jedná o odpovídající vzdělávací, dokumentární, umělecký nebo vědecký kontext, kde je záměr příspěvku zřejmý.

   Z tohoto důvodu žádáme uživatele, aby v názvu a popisu nahrávaného videa uvedli maximum informací, které nám i divákům pomohou lépe pochopit jeho hlavní záměr. Upozorňujeme, že ani v případě poskytnutí dodatečného popisu nelze zveřejňovat násilný či krvavý obsah, který je primárně šokující, senzacechtivý nebo neuctivý, a že takový obsah je na YouTube zakázán."

 

   A k smazání muslimské demonstrace napsal toto:

 

   "Vaše video Protest islamistů v Londýně (vlajky ISIS, výkřiky "smrt nevěřícím, Židům, křesťanům...") bylo nahlášeno komunitou YouTube. Po kontrole jsme omezili zobrazení videa. Vaše video bude nadále k dispozici na YouTube.

   Jsme nakloněni zásadám svobody projevu, i pokud by tento projev mohl být neoblíbený nebo urážlivý pro některé diváky. YouTube však zakazuje projevy nenávisti nebo obsah, který propaguje nebo podněcuje násilí. V některých případech nahlášená videa přímo neporušují pokyny pro komunitu, ale jejich obsah je potencionálně kontroverzní nebo urážlivý, a proto budou nadále dostupná, ale některé funkce budou deaktivovány.

   Vaše video se přehraje až po zobrazení upozornění. Kromě toho byly deaktivovány některé funkce, například komentáře, sdílení, hodnocení a doporučená videa. Video rovněž není možné zpeněžit."

   Pouze doplním to, co není z výše uvedeného textu zřejmé: přehrání videa bylo zakázáno v mnoha zemích vč. České republiky.

 

Neomarxisté cenzurují/nechávají cenzurovat videa, která vyvracejí jejich tvrzení

   Není těžké si domyslet, kdo nahlásil videa, které následně YouTube cenzuroval. Tímto svým jednáním sami neomarxisté dokazují, že tvrzení a teorie, která hlásají, jsou lživá.

   Ostatně toto zdaleka není jediný případ cenzury videa na téma islám. Na těchto stránkách jste mohli vidět video (zveřejněné v článku "Tohle musíte vidět aneb O současných poměrech v Německu"), ve kterém Němci hovoří, jak to v dnešním Německu vypadá. Ano, mohli. Ale už nemůžete. Proč?

   Protože bylo cenzurováno.