Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zabili ji, nacpali do kufru a zakopali

Co na to říci...

article preview

   Co na to říci...

 

Zabili ji, nacpali do kufru a zakopali. Dva Afghánci zavraždili sestru kvůli cti

 

   Neomarxističtí fanatici jsou ochotni přijmout absolutně cokoliv a smířit se absolutně s čímkoliv, pokud na tom bude nálepka "islámské". Neexistuje žádná hranice, žádná hrůza, žádný počet mrtvých, který by pro ně už byl přes čáru.

 

2.jpg

 

článek publikovaný 11. 8. 2021 na serveru novinky.cz (ZDE)

 

   Touha po svobodném životě skončila 34letou Afghánku Maryam H. smrtí. O život jí připravili její dva bratři Sayed (25) a Seyed (22). Zranila jejich "smysl pro čest", nechovala se tak, jak od ní čekali. Nebyla podle jejich slov "poslušnou zaměstnankyní", jak oba bratři chápou ženu, píše server deníku Bild s odvoláním na vyšetřovatele případu.

 

   Tragédie má svůj začátek v Afghánistánu. Tam byla Maryam H. provdána. Sňatek byl domluvený, manželé se nemilovali. Maryam ale musela poslechnout, potvrdil bratr mladé ženy Sayed. Neviděl ale na tom nic špatného. Při výslechu podle Bildu uvedl: "Se ženami je to u nás jinak než u vás. Žena je zaměstnanec. Dělá v domácnosti, vaří a stará se o děti."

   V roce 2013 přišla Maryam s manželem a dvěma dětmi (syn dnes 13letý a dcera 9letá) do Německa. Žili v azylovém zařízení v Berlíně. Spolu s nimi dorazili do Německa také její bratři. Mladší Seyed našel ubytování v hlavním městě, ale Sayed musel do Bavorska. Několikrát se pokoušel dostat do metropole, ale úřady ho vždy vrátily zpět.

   V roce 2016 mu úřady zamítli žádost o azyl. Rok předtím měl začít trpět depresemi. Když se pokusil o sebevraždu, dostalo se mu psychologické pomoci, a byl to zřejmě důvod, proč nebyl nakonec deportován.

   Mladší Seyed si ale práci nenašel a žije pouze ze sociálních dávek. V únoru 2020 byl odsouzen k pokutě 600 eur za ublížení na zdraví.

 

3.jpg

 

   Maryam ale pobytu v Německu využila ke svému osamostatnění. V roce 2017 se s manželem podle německých zákonů rozvedla. On rozvod odmítl a začal jí vyhrožovat smrtí. Došlo to tak daleko, že soud vydal zákaz, aby se k ní přiblížil.

   Když se o rozvodu dozvěděli její bratři, mladá žena zažívala peklo. Nespustili ji z očí, nutili ji, aby nosila šátek, zakazovali, aby chodila sama ven. "Byla k smrti vyděšená," popisoval její známý. Sayed jezdil do Berlína každý víkend a bydlel u Maryam v ubytovně pro žadatele o azyl.

   V únoru utrpěla tržnou ránu u oka a tvrdila, že ji zbil jeden obyvatel ubytovny. "Často měla modřiny na pažích a krku a vždy říkala, že upadla," popisoval její přítel. Když oznámila bratrům, že se chce znovu vdát, byl to její rozsudek smrti.

   Mladší bratr Seyed sestru vylákal 13. července pod záminkou, že pro ni a děti našel byt. Co přesně se poté stalo, vyšetřovatelé teprve zjišťují. Fakt ale je, že ve stejný den byla žena nahlášena jako nezvěstná.

 

4.jpg

 

"Pitva prokázala, že byla zavražděna brutálním útokem na hlavu a krk," uvedl mluvčí spravedlnosti Martin Steltner.

   Záznamy z kamerového systému z vlakového nádraží Südkreuz ukazují bratry, jak táhnou z vlaku kufr. Jeli do Sayedova bydliště v bavorském Holzkirchenu. Poblíž jeho bydliště byla na konci června nalezena mrtvola Maryam.

   Vyšetřovatelé zjistili, že pachatelé nacpali tělo své sestry do kufru a tímto způsobem ho převezli do Bavorska, kde kufr s nebohou mladou ženou zakopali. Kufr bratři zakoupili za 60 eur v Primarku na berlínském Alexanderplatzu.