Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Indonésii zmrskali homosexuály

Dostali 83 ran rákoskou, dvě jim odpustili.

article preview

   Dostali 83 ran rákoskou, dvě jim odpustili.

 

V Indonésii zmrskali homosexuály. Dostali 83 ran rákoskou, dvě jim odpustili.

 

   "To, co provedli, je jako virus, který může poškodit morálku lidí. Takový veřejný výkon trestu je snahou zastavit šíření tohoto viru..."

 

Článek zveřejněný 23. května 2017 na serveru novinky.cz (ZDE)

 

   Více než 80 ran rákoskou dostali v úterý v indonéské konzervativní provincii Aceh dva homosexuálové, které k tomuto trestu odsoudil minulý týden islámský soud za to, že spolu měli pohlavní styk. Výkon trestu kazí dosavadní pověst Indonésie jako země, v níž se uplatňuje islám v umírněné podobě, poznamenala agentura AP.

 

   Mrskání, které v provinční metropoli Banda Acehu provedli členové náboženské policie zahalení v kuklách, přihlížely stovky lidí. Každý z gayů měl podle verdiktu muslimského soudu dostat 85 ran, dvě rány jim ale byly podle AP odpuštěny za blíže neurčenou dobu, kterou strávili ve vězení.

   Z davu, který veřejnému bičování před místní mešitou přihlížel, se ozývalo souhlasné volání a potlesk. Mnozí diváci si bičování natáčeli na mobilní telefony. Odsouzení snášeli rány rákoskou mlčky.

 

1.jpg

Policisté vedou gaye odsouzené za homosexuální styk.

 

První bičování od roku 2014

   Jednalo se o první bičování gayů od roku 2014, kdy byly v Acehu zavedeny zákony proti homosexualitě.

 

2.jpg

Odsouzení dostali 83 ran rákoskou, dvě jim odpustili za pobyt ve vězení.

 

   Univerzitní studentka Sarojini Mutia Irfanová, která bičování sledovala, prohlásila, že takové tresty jsou nutné jako odstrašující příklad. "To, co provedli, je jako virus, který může poškodit morálku lidí. Takový veřejný výkon trestu je snahou zastavit šíření tohoto viru v Acehu," řekla.

   "Doufám, že se už nevyskytnou další takové případy homosexuálního chování, je to šokující," uvedla 20letá studentka Eni Tri Retnaningsihová, která prý již dříve sledovala veřejné bičování za jiné přestupky, jako například cizoložství.