Jdi na obsah Jdi na menu
 


Islám (3)

Alláh nestvořil člověka proto, aby si užíval... V islámu neexistuje žádná zábava.

article preview

   "Alláh nestvořil člověka proto, aby si užíval... V islámu neexistuje žádná zábava..."

 

Islám (3)

 

zdroj: www.youtube.com (ZDE)

 

Rúholláh Chomejní - citáty (ZDE)

 

chomejni.jpg

Rúholláh Chomejni

 

   "Islám stanovuje pro všechny dospělé muže, nejsou-li neschopní nebo nezpůsobilí, povinnost připravit se na dobývání (ostatních) zemí, aby nařízení islámu byla nastolena ve všech státech světa... Ale ti, kdo studují islámskou svatou válku, chápou, proč chce islám dobýt celý svět... Ti, kteří o něm nevědí nic, předstírají, že se islám staví proti válce. Ti (kteří toto říkají) jsou hloupí. Islám říká: Zabíjejte nevěřící, tak jako by oni zabili vás! Znamená to, že by muslimové měli nečinně sedět do té doby, než je pohltí (nevěřící)? Islám říká: Zabíjejte je (nemuslimy), taste na ně meč a rozprašte (jejich armády). Znamená to nečinně sedět, dokud nás (nemuslimové) nepřemůžou? Islám říká: zabíjejte ve službě Alláhovi ty, kteří by mohli chtít zabít vás! Znamená to, že bychom se měli vzdát (nepříteli)? Islám říká: vše, co je zde dobré, existuje díky meči a ve stínu meče! Lidi nelze přivést k poslušnosti ničím jiným než mečem! Meč je klíčem k Ráji, který může být otevřen jen pro Svaté bojovníky! Jsou stovky dalších (koránských) žalmů a hadís (rčení Proroka), které pobízejí k válce a boji. Znamená toto všechno, že islám je náboženství, které zabraňuje lidem vést válku? Plivu na ty hloupé duše, které něco takového tvrdí!"

 

   "Hudba narušuje smýšlení naší mládeže. Není žádný rozdíl mezi hudbou a opiem. Obojí různými způsoby vede k otupělosti. Chcete-li, aby vaše země byla nezávislá, pak zakažte hudbu. Hudba je zradou našeho národa i našich dětí."

 

   "Alláh nestvořil člověka proto, aby si užíval. Záměr stvoření byl ten, aby lidstvo bylo podrobeno zkoušce skrze strádání a modlitbu. Islámský režim musí být vážný ve všech oblastech. V islámu neexistují žádné vtipy. V islámu neexistuje žádný humor. V islámu neexistuje žádná zábava. V ničem, co je vážné, nemůže být zábava ani radost."

 

10a.jpg

Jak se slučují výše uvedené výroky nejvyššího íránského duchovního se životním stylem mnoha anarchistů, neomarxistů, "sluníčkářů" a jim podobných?

 

zdroj: www.youtube.com (ZDE)