Jdi na obsah Jdi na menu
 


Islám (2)

Bangladéšská lékařka a spisovatelka Taslima Nasrinová o islámu...

article preview

   Bangladéšská lékařka a spisovatelka Taslima Nasrinová o islámu...

 

Islám (2)

 

   "Pro mě je hidžáb symbolem nejhoršího útlaku." Taslima Nasrinová

 

zdroj: www.youtube.com (ZDE)

 

Bangladéšská lékařka a spisovatelka Taslima Nasrinová

 

taslima-nasreen.jpg

 

   "Zahalování existuje jen proto, že Mohamed žárlil na návštěvy, které u něj okukovaly jeho manželku Aišu. Nesnášel to a tak přišel s tím, že mu Alláh sdělil, že ženy si před muži mají zakrýt tvář. Nesmíte také zapomínat, že se s ní oženil, když jí bylo šest let.

   Pro mě je hidžáb symbolem nejhoršího útlaku. (celý článek v originálu ZDE)

 

28blbecek.jpg

pro zvětšení klikni ZDE

 

   Žila jsem v muslimské společnosti, v muslimské rodině. Kolem sebe jsem viděla ženy zahalené od hlavy k patě v burce, které jejich manželé bili, přiváděli si k nim další manželky nebo se s nimi rozvedli kdykoliv se jim zachtělo.

   Jako malá jsem si myslel, že se prostě chovají špatně, že islám určitě nic takového nedovoluje.

12.jpg

"Uprchlíci vítejte" x "Feminismem proti fašismu" (a duhová vlajka jako bonus)...

 

   Korán jsem se učila v arabštině, které jsem nerozuměla. V mnohých nearabských zemích se korán učíte takhle zpaměti, takže nerozumíte skutečnému významu veršů.

   Ale ve 14ti se mi dostal do rukou překlad koránu. Ke svému překvapení jsem zjistila, že to Alláh označuje ženy za méněcenné, že schvaluje polygamii, rozvod jen pro muže, mužské právo bít ženu, brání ženám svědčit před soudem, určuje jim menší dědictví, nařizuje zahalování.

   Mnozí muslimové tvrdí, že fundamentalisté se mýlí, že nepředstavují pravý islám. Ale to není pravda! Je to islám, pravý a autentický islám, kde se nařizuje zabíjet odpadlíky a nevěřící. V koránu to tak doslova stojí.

   Islám považuje ženu pouze za sexuální objekt, za něco stejně nečistého jako výkaly, protože doslovně praví: "O vy, kdo věříte, pokud jste vešli ve styk s vlastními výkaly, nebo se ženou, nebo pokud nemáte vodu, použijte před modlitbou písek." (4,43)

   Hadísy zmiňují jen dvě specifické kategorie, jejichž modlitby Alláh neuslyší - otroka, který uteče pánovi a ženu, která odmítne manželovi pohlavní styk."