Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indonésie: ženy zůstaly po bičování ležet bez hnutí

Středověk v 21. století.

article preview

   Středověk v 21. století.

 

Indonésie: ženy zůstaly po bičování ležet bez hnutí

 

uvodni-obrazek.jpg

 

Tvrdý trest za "muchlování" v hotelu: Ženy zůstaly po bičování ležet bez hnutí

 

článek zveřejněný 5. března 2019 na serveru blesk.cz (ZDE)

 

   Šestici nesezdaných párů načapala policie v hotelových pokojích na indonéském ostrově Sumatra. Nemanželský sex je podle práva šaría nezákoný, a lidé tak podle něj byli odsouzeni k trestu veřejného bičování. Každý obdržel mezi 17 až 25 ranami ratanovou holí, dvě ženy byly zbity tak tvrdě, že je museli následně odnést, nebyly schopné samy odejít, napsal deník Daily Mail.

1a.jpg

 

   Policie provedla zátah na hotely v přístavním městě Banda Aceh, v provincii Aceh, v jednom z nich přistihla v pokojích šest nesezdaných párů. Lidé byli zatčeni a odsouzeni za "intimní vztah vně manželství", jejich trestem bylo veřejné bičování na náměstí. Někteří zadržení byli potrestáni jen za to, že se nacházeli v pokoji s někým opačného pohlaví.

 

Ženy se po bičování nemohly ani zvednout

   Podle práva šaría, které je v oblasti přísně dodržováno, styk mimo manželství je nelegální. K zátahu na hotel došlo minulý rok, skupinka lidí byla až do tohoto týdne vězněna, trest byl vykonán v pondělí. Dvojice zesláblých žen během bičování zkolabovala a zůstala ležet na provizorním pódiu. Indonésanky museli ze scény odnést.

2a.jpg

 

   Čtveřici zadržených "vyplatili" mírnějším trestem, dostali 7 ran za to, že je chytili v pokoji s někým opačného pohlaví, zbytek byl přistižen v kompromitujících pozicích. Ti dostali 17 až 25 ran. Bičování přihlíželi desítky diváků a novinářů, shromážděný dav mlčel a škubal sebou při každém úderu. Někteří si událost fotili nebo nahrávali.

 

Trest slouží jako odstrašující prostředek

   Veřejné bičování je v oblasti tradičním trestem, udílený například i za pití alkoholu, hazardní hry nebo homosexuální sex. Aceh je jedinou provincií, která v Indonésii tak přísně dodržuje právo šaría. Přijali ho poté, co v roce 2001 získali speciální autonomii na hlavní indonéské vládě.

3a.jpg

 

"Zákon tu slouží jako odstrašující prostředek, nejen pro viníky, ale také pro diváky, kteří jsou svědkem bičování," uvedl Marwan, jeden z místních úředníků. "Rány tolik nebolí, mnohem horší je to zostuzení," vysvětlil.

 

Aktivisté žádají zákaz bičování

   Lidskoprávní organizace veřejné bičování odsoudily a označily ho za krutý a přežitý trest, obrátily se na indonéského presidenta Joka Widoda s žádostí, aby takové tresty zakázal.

   Praktika je však v převážně muslimském Acehu značně rozšířená, z pětimilionové populace regionu tvoří 98 % muslimové, kteří vyznávají právo šaría. V prosinci 2018 zde byli například zbičovaní dva muži, které chytili při sexu s nezletilou dívkou. Každý dostal 100 ran.

4a.jpg

"Uprchlíci vítejte x symbol homosexuality (duhová vlajka) & Feminismem proti fašismu" aneb "Co chorý neomarxistický mozek nevymyslí".