Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvě ženy v Malajsii zbili rákoskou za lesbický sex

Šest ran rákoskou dostaly v pondělí před zraky veřejnosti dvě muslimské ženy v Malajsii...

article preview

   Šest ran rákoskou dostaly v pondělí před zraky veřejnosti dvě muslimské ženy v Malajsii...

 

Dvě ženy v Malajsii zbili rákoskou za lesbický sex

 

článek zveřejněný 3. září 2018 na serveru novinky.cz (ZDE)

 

   Šest ran rákoskou dostaly v pondělí před zraky veřejnosti dvě muslimské ženy v Malajsii, které byly k tomuto trestu odsouzeny za lesbický sex na základě islámského práva. Výkon trestu odsoudily organizace pro lidská práva.

1.jpg

Foto je ilustrační. Všimněte si, kolik přihlížejících si bičování natáčí na telefon či kameru.

 

   Bití v soudní síni v severovýchodním státě Terengganu přihlížela více než stovka lidí. Odsouzené muslimky ve věku 22 a 32 let byly usazeny na stoličku čelem k soudcům a vězeňské dozorkyně každé z nich uštědřily přes oblečení na záda šest ran ratanovými holemi, sdělili obhájci žen.

   Organizace pro lidská práva uvedly, že trest dále zhorší diskriminaci členů malajsijské komunity homosexuálů, bisexuálů a transgenderových osob. "Bití rákoskou je kruté, nelidské a ponižující a lze ho považovat za formu mučení," konstatovala malajsijská pobočka organizace Amnesty International (AI) v prohlášení.

   "Lidé by neměli žít ve strachu, protože jsou přitahováni ke stejnému pohlaví. Malajsie musí okamžitě zrušit represivní zákony, tresty mučení a ratifikovat úmluvu OSN proti mučení," dodala AI.

2.jpg

Dvě ženy odsouzené za lesbický sex k zbičování rákoskou v Malajsii.

 

   Malajsie má dva různé soudní systémy - jeden je pro muslimy, kteří tvoří téměř dvě třetiny z 31 milionů obyvatel země, druhý pro ostatní občany. Islámské soudy řeší případy spojené s rodinnými a morálními otázkami muslimů.

   Zmíněné lesbické ženy byly v dubnu přistiženy při důvěrnostech v autě a před soudem se přiznaly. Kromě ran rákoskou dostaly za své chování také pokutu.

   Malajsie je vnímána jako umírněná, stabilní země s převahou muslimského obyvatelstva, konzervativní islám je ale na vzestupu, napsala agentura AP.