Jdi na obsah Jdi na menu
 


Terorismus z pekla

. . .

article preview

   . . .

 

Terorismus z pekla

 

1.jpg

 

článek publikovaný 28. 7. 2016 v časopise Reflex, autor Benjamin Kuras

 

   Bezpečnostní agentury a všelijací analytici terorismu si lámou hlavu nad neúspěchem hledání nějakého "profilu", podle něhož by se dal poznat zrající terorista.

 

   Mate je statistika počtu těch "normálních" muslimů, přizpůsobených západnímu, "kafírskému" stylu života alkoholu, drog, nedodržování pravidelných modliteb, lásce ke kafírkám. "Dobří" muslimové v očích našich, "špatní" muslimové v očích těch "lepších". Co se to vlastně děje v hlavách těch "normálních", že jim tam najednou něco cvakne a jdou s pozdravem "Alláhu akbar!" vraždit?

   Na odpověď se musíme ponořit do islámských teorií pekla a ráje. Kam se hrabou ukrutná katolická pekla Dantova Inferna nebo Boschových obrazů na peklo islámské zvané džahím a vyznačující se "ohněm nesrovnatelným s ohněm tohoto života", jak nás poučuje jeden z českých islámských serverů, zvaný "Islámská výzva" s podtitulkem "Pravda vítězí".

   Je to "bezedná tmavá jáma, nelítostná hlubina, místo, kde jsou těla a duše roztaveny, stále hořící, vše konzumující jáma, jiskry ohně jsou veliké jako hrady, lidem Ohně se podává vařící voda k pití, která roztrhá jejich vnitřnosti". Jeden z mnoha koránských citátů peklem navěky hrozících a fantazií hýřících na adresu "nevěřících".

   To jsou nejen všichni nemuslimové, ale i všichni ti muslimové pokleslí, viz výše. Ti, když na ně z poklesků přijde deprese a z pekla děs, mají na vybranou dvojí: Každý poklesek pracně a zdlouhavě negovat jednotlivým dobrým skutkem nebo provést zkratku, která je vystřelí přímo do ráje k těm spanilým pannám: mučednickou smrt při zabíjení neznabohů.

   Případem pro psychiatry nejsou ani tak oni, jako spíše ti, kdo se pořád domnívají, že jejich přítomnost mezi námi je ekonomickým přínosem a kulturním obohacením.