Jdi na obsah Jdi na menu
 


Právo podle Tálibánu: pro zloděje useknutí ruky, pro gaye smrt

Křížení ideologie sluníčkářů...

article preview

   Křížení ideologie sluníčkářů...

 

Právo podle Tálibánu: Zlodějům sekat ruce, na gaye nechat spadnout zeď

 

   Nadpis je zavádějící; toto není právo podle Tálibánu, islamismu nebo tzv. "radikálního" islámu. Toto je právo šarí´a, toto je islám, takový, jak má správně být.

 

"... Podobně skutek může vypadat jako špatný, i když je ve skutečnosti dobrý. Například někdo může namítnout, že useknutí ruky za krádež je barbarské, nebo že zbičování za pití alkoholu je nelidské, a tak může takové tresty považovat za příliš tvrdé a tedy vůbec ne dobré, a přitom jde o tresty nařízené Alláhem a Jeho Prorokem, a jejich dobrý vliv na společnost mluví sám za sebe." (Základy tauhídu: islámský koncept Boha, dr. Abu Ameenah Bilal Philips, str. 44, vydáno v češtině Muslimskou obcí v Praze v roce 2012)

 

článek publikovaný 12. 7. 2021 na serveru novinky.cz (ZDE)

 

2.jpg

Samozřejmě! Hlavně importem statisíců muslimů a islamizací západní civilizace!

 

   Hříšníky nechává ukamenovat či pověsit, v lehčích případech utíná ruce či nohy. Homosexuálové jsou buď ukamenováni, nebo se na ně zřítí kamenná zeď. Soudce Gul Rahim (38) uplatňuje právo šarí´a na územích pod kontrolou islamistického hnutí Tálibán a předpovídá, že během několika týdnů bude pod kontrolou Tálibánu celý Afghánistán.

 

   Rahim vystudoval v Pákistánu. Několik let bojoval proti mezinárodním silám v Afghánistánu, byl dva roky v afghánském vězení. Z něj se dostal, jak sám říká, díky dobrým přátelům z Emirátů, kteří ho odtamtud vykoupili. Nyní je soudcem v centrální provincii v Afghánistánu.

   Bojovníci Tálibánu zintenzivnili ofenzívu a přebírají kontrolu nad dalšími strategicky významnými územími, a to zejména v provinciích na severu země. Tálibán ovládl mimo jiné pohraniční oblasti sousedící s Íránem, Tádžikistánem, Turkmenistánem, Čínou a Pákistánem. Podle expertů je toto islamistické hnutí nyní vojensky nejsilnější od roku 2001.

   Rahim nepochybuje o tom, že Tálibán brzy zavede právo šarí´a po celé zemi. "Tohle byl náš cíl a bude i nadále. Bojovali jsme za to 20 let a ztratili jsme mnoho přátel," řekl reportérovi německého deníku Bild.

 

5.jpg

 

   Hned mu také popisuje poslední případy, které soudil. "Muž vnikl do domu a ukradl zlatý prsten. Odsoudil jsem ho k trestu useknutí ruky. Současně jsem požádal majitele prstenu, zda chce, aby byla zloději useknuta i noha. Protože nejen ukradl prsten, ale do domu se vloupal, což jsou dva trestné činy. Poškozenému stačilo, že se mu usekla jen ruka," popsal Bildu.

   Dalším případem byla skupina, jejíž členové unášeli lidi, aby získali peníze, a také pašovali. "Protože jsme měli svědka, všichni byli oběšeni," řekl.

   Jak je končetina uťata, záleží na míře viny. "Buď se usekne koneček prstů, nebo celý prst. U těžších přestupků se usekne v zápěstí, u lokte nebo celá horní paže," popisuje soudce. Trest se provádí okamžitě. Používá se zvláštní druh sekery, kterou se jinak zabíjejí zvířata, a kus dřeva slouží jako špalek.

   Smrt ukamenováním nebo oběšením se trestají nejhorší zločiny, tvrdí soudce. Mezi tyto zločiny patří i to, že je někdo homosexuál a je přistižen při nedovoleném styku.

"Pro gaye jsou jen dva druhy trestu. Buď jsou ukamenováni, nebo musí stát za zdí, která na něj spadne. Zeď musí být vysoká 2,5 až 3 metry," řekl.

   Když se ho reportér ptal na situaci žen, zda mohou samy opustit dům, odpověděl: "Pokud mají povolení, mohou." Toto povolení musí mít nejen, když jdou nakupovat, ale i krmit zvířata nebo k lékaři.

 

3.jpg

 

   Ženy, které žijí na územích, jež zatím Tálibán nemá pod kontrolou, se děsí budoucnosti. Tálibánci jim zakážou volný pohyb a s tím i možnost být zaměstnány a studovat. V parlamentu v Kábulu přitom zasedají i ženy, což je pro Tálibán nepředstavitelné.

   Hlavní město Kábul nezapomnělo, co se odehrávalo v roce 1996, když padlo do rukou Tálibánu a jeho tehdejší vůdce mulla Muhammad Umar vyhlásil pro zemi "plně islámský stát" řídící se právem šarí´a. Odstartovaly krvavé popravy, které se odehrávaly na stadionu Ghazí. Veřejná poprava neminula ani bývalého prezidenta Muhammada Nadžíbulláha. Byl nejprve vykastrován a poté ho Tálibán v ulicích usmýkal k smrti za náklaďákem. Jeho krví nasáklé tělo bylo poté pověšeno na sloupy veřejného osvětlení, ústa vycpána afghánskými bankovkami a prsty nahrazeny cigaretami.