Jdi na obsah Jdi na menu
 


Islamisté v Mosambiku řežou hlavy dětem

Neexistuje žádná hranice, žádná hrůza, žádný počet mrtvých, který by pro neomarxisty už byl přes čáru.

article preview

   Neomarxističtí fanatici jsou ochotni přijmout absolutně cokoliv a smířit se absolutně s čímkoliv, pokud na tom bude nálepka "islámské". Neexistuje žádná hranice, žádná hrůza, žádný počet mrtvých, který by pro ně už byl přes čáru.

 

Islamisté v Mosambiku řežou hlavy dětem

 

Opravdu jsou naši političtí lídři svéprávní, když nám sem importují tuto šílenost?!

 

2.jpg

 

Stínání nevěřících je v koránu zmíněno hned dvakrát

 

 

článek publikovaný 16. 3. 2021 na serveru wn24.cz (ZDE)

 

   Americká humanitární nezisková organizace "Save the Children" upozorňuje na hrůzné násilí, které islamisté páchají v Mosambiku. Teroristé neušetří ani malé děti, kterým uřezávají hlavy, píše BBC.

 

   Militantní skupiny, které se hlásí k Islámskému státu, už čtyři roky okupují provincii Cabo Delgado na severu Mosambiku. Zde se nachází bohatá ložiska zemního plynu, což je hlavní důvod islámské okupace. Teroristé tu zabili přibližně už 2 500 lidí a zhruba 700 000 lidí muselo uprchnout. Organizace Save the Children citovala jednu z matek, která musela bezmocně přihlížet tomu, jak islamisté uřízli hlavu jejímu dvanáctiletému synovi. Ten nestačil před radikály utéct a schovat se za zbytkem rodiny.

"Zaútočili na naši vesnici a začali vypalovat domy," řekla matka, kterou organizace uvádí pod jménem Elsa. "Když to začalo, byla jsem doma se čtyřmi dětmi. Snažili jsme se utéct do lesa, ale mého nejstaršího syna chytli a uřízli mu hlavu. Nic jsme nemohli dělat, protože by nás zabili také."

   Jiná matka jménem Amelia také vypověděla, že jejího jedenáctiletého syna militanti zavraždili. "Já a moje další tři děti jsme museli uprchnout do jiné vesnice do domu mého otce, ale za pár dní i tam začali útočit," řekla.

   Chance Briggs, ředitelka Save the Children pro Mosambik, řekla, že některé příběhy patří k tomu nejhoršímu, co kdy slyšela. "Naši členové plakali, když naslouchali matkám v utečeneckých táborech," řekla. "Tohle násilí musí přestat, a členové rozdělených rodin potřebují podporu, aby se z těchto traumat zotavili," řekla.

 

Pomůže americká armáda

   Jeden z militantních vůdců loni zveřejnil video, ve kterém řekl, že islamisté provincii okupují z nesouhlasu se současnou vládou. "Ta ponižuje chudé lidi a dává zisk jen bossům. Země potřebuje islámskou vládu, ne vládu nevěřících," sdělil ve videu.

   Zvěsti o tom, že islamisté popravují v Cabo Delgado lidi, se šířily už dříve. Loni v listopadu uřezali hlavy více než 50 lidem na fotbalovém hřišti ve vesnici Muatide, některým po smrti rozřezali těla. Při jiných útocích džihádisté stříleli lidi do hlavy. Vláda Mosambiku volá už delší dobu po mezinárodní pomoci, aby okupaci islamistů ukončila. Ambasáda USA v Mosambiku v pondělí oznámila, že americká armáda bude dva měsíce trénovat mosambické vojáky. Poskytne jim také zdravotnický materiál. "Ochrana civilního obyvatelstva a lidských práv je pro americkou spolupráci důležitá a klíčová k efektivnímu boji s Islámským státem v Mosambiku," uvedla ambasáda. Mosambik patří mezi osm nejchudších zemí světa.