Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nežádoucí podpora rodiny

Jakto, že tyto výroky politiků neobletěly titulky všech evropských médií?!

article preview

   Jakto, že tyto výroky politiků neobletěly titulky všech evropských médií?!

 

Nežádoucí podpora rodiny

 

   "Je zapotřebí snižovat rodinám přídavky na děti. Následný pokles populace umožní Francii přijímat na její území víc migrantů." francouzský politik za Stranu zelených Yves Rochet

 

   "Starší spoluobčané neúměrně přetěžují systém zdravotní péče ve Švédsku. Migranti jsou výrazně mladší, takže jejich nároky na zdravotní péči jsou ve srovnání se švédskými seniory velice nízké." švédská ministryně sociálních věcí Annika Strandhällová

 

   "Evropané mají prostě povinnost s úsměvem zmizet, aby udělali místo jiným." francouzský historik práva Jean-Louis Harouel ve své knize "Lidská práva proti lidu"

 

článek zveřejněný 18. února 2019 v deníku Právo (ZDE)

nezadouci-podpora-rodiny.jpg

 

   Počátkem letošního roku prohlásil francouzský politik za stranu zelených Yves Rochet, že je zapotřebí snižovat rodinám přídavky na děti. Zdůraznil, že následný pokles populace umožní Francii přijímat na její území víc migrantů.

   Člověk by se mýlil, pokud by podobné výzvy považoval za ojedinělý projev politického exhibicionismu.

   Jen před několika dny ostře kritizovala švédská ministryně sociálních věcí Annika Strandhällová maďarského premiéra za jeho sedmibodový program na podporu rodin s dětmi. Švédská sociální demokratka považuje Orbánův záměr podpořit rodiny s dětmi za alarmující. Je to podle ní útok na svobodu a nezávislost žen a připomíná jí to politiku fašistických režimů.

 

Jak multikulturalistka (ne)umí definovat fašismus - ZDE

 

Kdo je fašista?

zdroj: www.youtube.com (ZDE)

 

   Premiér Orbán se v jejích očích provinil návrhem, který mimo jiné uvažuje o zavedení výhodných půjček pro první manželství, usnadnění získání bytu pro rodiny se dvěma a více dětmi a zrušení daně z příjmu pro matky se čtyřmi dětmi.

   Je pochopitelné, že pokud nebude stát skrze svoji sociální politiku podporovat porodnost, společnost bude o to rychleji stárnout. Samotná ministryně si to patrně uvědomuje. V rozhovoru pro deník Aftonbladet vloni prohlásila, že právě starší spoluobčané neúměrně přetěžují systém zdravotní péče ve Švédsku. Migranti jsou výrazně mladší, takže jejich nároky na zdravotní péči jsou ve srovnání se švédskými seniory velice nízké.

   Francouzský politik i švédská ministryně tak ukazují Evropě cestu vpřed. Restriktivní politikou vůči rodinám omezovat počet dětí a v důsledku toho snižovat do budoucna i počty stále déle žijících seniorů. Tím vytvářet prostor pro příchod mladých a zdravých migrantů. Pokud někdo s tímto řešením nesouhlasí, tak jeho myšlení údajně připomíná praktiky fašistů.

   Francouzský historik práva Jean-Louis Harouel ve své knize nazvané Lidská práva proti lidu tento trend suše komentuje: "Evropané mají prostě povinnost s úsměvem zmizet, aby udělali místo jiným."

(autor článku Jan Keller)