Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muslimové v Bonnu nutí německé spolužačky, aby se oblékaly podle Koránu

Čekal snad někdo něco jiného?

article preview

   Čekal snad někdo něco jiného?

 

"Je to jen špička ledovce." Muslimové v Bonnu nutí německé spolužačky, aby se oblékaly podle Koránu

 

   Z přibližně 550 studentů této střední školy jsou už téměř 60 % muslimové.

 

muslimove-v-bonnu.2.jpg

Muslimové na bonnském Nicolaus-Cusanus-Gymnasium vyvíjí tlak na své německé spolužáky, zvláště dívky, aby se oblékaly podle Koránu a vůbec dodržovaly pravidla islámu. Ilustrační snímek jedné z akcí gymnázia.

 

článek publikovaný 17. 6. 2023 na serveru www.echo24.cz (ZDE)

 

   Muslimové na bonnském Nicolaus-Cusanus-Gymnasium vyvíjí tlak na své německé spolužáky, zvláště na dívky, aby se oblékaly podle Koránu a vůbec dodržovaly pravidla islámu. Na rozšiřující se nábožensky motivovaný mobbing upozornil tento týden bonnský list General-Anzeiger, podle kterého je tento jev známý i na jiných školách ve městě. Tomu jsou stále více vystavováni nejen umírnění muslimové, ale také studenti z německých křesťanských rodin nebo nevěřící.

 

   Nicolaus-Cusanus-Gymnasium je gymnázium s dvojjazyčným německo-anglickým programem a se zaměřením na matematiku a přírodní vědy.

"Můžeme potvrdit, že některé školačky nahlásily, že je napadli chlapci s tím, že se nedodržují pravidla oblékání na školním dvoře nebo v hodinách tělesné výchovy," citoval server Katolisch.de mluvčího okresní správy v Kolíně nad Rýnem. Z přibližně 550 studentů této střední školy jsou už téměř 60 % muslimové.

   Navíc se prý ve škole dodržovaly islámské modlitební časy, což je ve skutečnosti na školách zakázáno, ale zjevně se to už nedodržuje. Každý "veřejně rozpoznatelný pokus o modlitbu" bude zakázán, aby byl ve škole zachován klid, cituje mluvčího okresní správy deník Bild.

   Předseda bonnského odborového svazu pro vzdělávání a vědu (GEW) Rolf Hasselkus řekl, že on sám má často podobné zkušenosti. "Obecně řečeno, toto jsou nejvážnější případy. Jsou tak zdatní v uvažování (radikální muslimové), že bohužel dostávají do spárů i ostatní studenty," uvedl podle rozhlasu Deutschlandfunk Hasselkus, který také vyučuje filosofii.

   Nicolaus-Cusanus-Gymnasium je podle Hasselkuse jen špičkou ledovce. Našli se také studenti, kteří si mysleli, že pro ně nejsou na prvním místě zákony, ale spíše Korán. Viděl prý mnoho takových incidentů.

   Problémy s muslimy mohou být na škole ale už dřívějšího data. Jak píše deník Bild, škola je ve snaze čelit problému již rok v kontaktu s organizací "Průvodce - společně proti islamismu". Ta podporuje učitele v prevenci radikalizace prostřednictvím rad a různých akcí.

   Místní politik CDU Jens Röskens k nejnovějšímu případu na bonnském gymnáziu řekl, že je nepřijatelné, aby skupina radikálních muslimů vyvíjela tlak na spolužáky. Okresní správa a školská správa by měly podle něj podporovat Nicolaus-Cusanus-Gymnasium. Musí existovat prevence a sankce. Podle politika FDP Wolfganga Heedta by mohlo být na místě i vyloučení těchto radikálních muslimů ze školy.