Jdi na obsah Jdi na menu
 


Facebook vyhrožuje smazáním stránky

"Vaší stránce v důsledku pokračujícího porušování zásad komunity hrozí zrušení zveřejnění."

article preview

"Vaší stránce v důsledku pokračujícího porušování zásad komunity hrozí zrušení zveřejnění." upozornění, které dnes přišlo od Facebooku

 

Facebook vyhrožuje smazáním stránky

 

   Tak cenzura si došlápla i na nás, s čímž jsme tak nějak počítali. Co nás udivuje je to, co si Facebook vzal za záminku k vyhrůžkám smazání.

 

zruseni-stranky.2.jpg

pro zvětšení klikni ZDE

 

   Záminkou jsou dvě fotografie zveřejněné na fb stránce Anti-levice, jedna včera a druhá před půl rokem (obě byly samozřejmě krátce po zveřejnění Facebookem cenzurovány). Na první fotografii byla německá europoslankyně za Zelené Franziska Kellerová s dalšími několika europoslanci, jak přímo v europarlamentu drží vlajku německé Antifašistické Akce. Pod fotografií byl tento informativní text: "Antifa v EU parlamentu! Franziska Kellerová (žena uprostřed), známá také jako Ska Kellerová je německá politička, euro-poslankyně a představitelka Strany zelených." Toť vše. Podle Facebooku tato fotografie s tímto textem porušuje zásady komunity a proto byla odstraněna. Škoda, že nevysvětlil, čím a jak byly jeho zásady porušeny.

 

1.antifa-v-eu-parlamentu.png

Jak tato fotografie s tímto textem "Antifa v EU parlamentu! Franziska Kellerová (žena uprostřed), známá také jako Ska Kellerová je německá politička, euro-poslankyně a představitelka Strany zelených" porušuje zásady komunity Facebooku? Fotografie byla ještě v den zveřejnění smazána...

 

   Druhá fotografie byla historická černobílá fotografie z roku 1919 z Kyjeva; zobrazovala nahé zohavené mrtvoly "nepřátel proletariátu" zavražděných bolševiky. "Obsah byl odebrán kvůli porušení našich zásad týkajících se nahoty nebo sexuální aktivity" - tak znělo zdůvodnění cenzury.

 

2.jpg

Tato historická fotografie - mrtvá nahá zohavená těla obětí bolševiků - byla odstraněna kvůli "porušení zásad týkajících se nahoty nebo sexuality". Společně se smazanou fotografií vlajky německé AFA v europarlamentu se stala záminkou k vyhrožovaní smazání stránky Anti-levice na Facebooku.

 

   Jak naivní dokáže člověk být, když si myslel, že cenzura zmizela po listopadu ´89 definitivně v propadlišti dějin...