Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Islámském státu trestají špatně zahalené ženy trhačem masa

Jednání členů IS se vymyká lidskému chápání...

article preview

   Jednání členů IS se vymyká lidskému chápání...

 

"Bolí to víc než porod." V Islámském státu trestají špatně zahalené ženy trhačem masa.

 

článek zveřejněný 25. února 2016 na serveru novinky.cz (ZDE)

 

1.jpg

 

   Džihádisté Islámského státu v iráckém Mosulu "nedostatečně zahaleným" ženám zaživa vytrhávají kusy masa. Svalovinu z končetin a dalších částí těla vyštípávají speciálním železným nástrojem, jemuž vyděšení obyvatelé města říkají "kousač" či "trhač". Svědectví o hrůzné metodě mučení světu přineslo několik svědků, jimž se z Mosulu podařilo uprchnout.

 

   "Bolí to víc než porod," popsala 22letá Fatima následky poranění nástrojem, který funguje jako past na zvířata, tedy jako ocelová čelist s trháky.

   "Stalo se to naší noční můrou. Moje sestra byla minulý měsíc takhle krutě potrestána za to, že si nevzala rukavice, které zapomněla doma. Na ruce má stále rány a jizvy," cituje server listu The Independent dvaadvacetiletou dívku, která si nepřála zveřejnit celé své jméno.

   Trhač není zdaleka jedinou věcí, která obyvatele Mosulu na severu Iráku od začátku okupace v roce 2014 děsí. Pod nadvládou Islámského státu může být kdokoli popraven za sebemenší prohřešek.

   S tím, jak Islámský stát začíná přicházet o dobytá území, stejně jako o finanční zdroje (především z ropy), začínají být frustrovaní džihádisté čím dál brutálnější.