Jdi na obsah Jdi na menu
 


Začíná střet civilizací? Ne, už začal a dále pokračuje...

Koexistence naší evropské civilizace s totalitní náboženskou ideologií je z principu nemožná. Opak tvrdí jen naprostý hlupák nebo neomarxista...

article preview

   Koexistence naší evropské civilizace s totalitní náboženskou ideologií je z principu nemožná. Opak tvrdí jen naprostý hlupák nebo neomarxista...

 

Začíná střet civilizací? Ne, už začal a dále pokračuje...

 

krieg-der-welten.2.jpg

 

"To je to slibované multikulturní obohacení?"

 

   Zde jsou tři články (přepsal jsem je v původním politicky korektně upraveném znění) a odkazy na ně:

 

Potyčky s běženci v německé Chotěbuzi. Sympatizanti krajní pravice rozdávali v centru města pepřové spreje

   V centrech měst se kolemjdoucím rozdávají většinou letáky, reklamní předměty a drobné dárky. V německé Chotěbuzi rozdávali přívrženci krajně pravicové strany NPD zájemcům pepřový sprej. Tímto způsobem eskalovaly ve městě u polských hranic problémy s uprchlíky, převážně syrského původu.

   Prakticky na denním pořádku jsou v Chotěbuzi střety mezi místními obyvateli a běženci. Výjimkou nejsou ani potyčky mezi uprchlíky navzájem. Dějištěm jsou přitom často nákupní centra ve středu stotisícového braniborského města. Právě tam zaútočil před několika dny 15letý uprchlík nožem na německý manželský pár.

   V Chotěbuzi žilo před 5 lety oficiálně 2 300 cizinců. Dnes jich je 8 a půl tisíce a jejich počet dál roste. Policejní hlídka ve středu večer zasáhla proti skupince mužů, kteří kolemjdoucím rozdávali údajně na obranu proti agresivním cizincům pepřový sprej. Situací v Chotěbuzi se minulý týden zabýval braniborský zemský sněm. Ten rozhodl o tom, že město až do odvolání nemusí přijímat další uprchlíky. Touto cestou se od roku 2017 vydala i další města, jako například Wilhelmshaven. Místní komunity argumentují porušením "sociálního smíru", kdy tisíce uprchlíků představují přílišnou zátěž pro místní infrastrukturu. Například saský Budyšín nedaleko českých hranic ale napětí mezi domácím obyvatelstvem a přistěhovalci dokázal zvládnout s pomocí vyššího počtu hlídkujících policistů i streetworkerů.

   Agenda kolem přijímání běženců je v Německu jedním z hlavních témat koaličních rozhovorů, na jejichž konci by mělo být obnovení německé velké koalice stran křesťanské unie s SPD. (původní článek ZDE)

 

V německé Chotěbuzi opět vypukly konflikty mezi Němci a cizinci

   neděle 21. ledna 2018

   Nové střety mezi Němci a cizinci hlásí město Chotěbuz ve spolkové zemi Braniborsko, napsala agentura DPA. Vše odstartovala rvačka na sobotní oslavě narozenin, kdy se do sebe pustili 18letý Němec a stejně starý Syřan.

 

1.policie.jpg

 

   Když na místo dorazila policie, vykřikoval jeden z účastníků devítičlenné skupiny heslo: "Cizinci pryč". Policie zadržela dva lidi, protože neuposlechli jejich výzvy, jeden 18letý mladík navíc napadal policisty. Při kontrole mu zjistili 1,14 promile.

   O několik hodin později se v centru města odehrála hádka mezi pěti Němci a dvěma, podle policie neznámými lidmi, zřejmě cizinci. Jeden z Němců začal do cizince strkat, druhý na Němce nastříkal slzný plyn a oba potom utekli.

   Podobné konflikty se v Chotěbuzi staly také minulý měsíc. Ministerstvo vnitra tehdy nařídilo, že až do dalšího rozhodnutí nebudou do města vysíláni žádní další uprchlíci a zvýšila se přítomnost policistů. (původní článek ZDE)

 

Muž v Itálii střílel z auta po cizincích, šest zraněných

   sobota 3. února 2018

   Šest zraněných, z nichž jeden je v kritickém stavu, si vyžádala střelba ve městě Macerata v Itálii. V sobotu dopoledne ji rozpoutal muž z jedoucího auta. Podezřelý byl již zadržen, italská televize RAI uvedla, že jde o 28letého Lucu Traianiho. Zranění jsou podle policie cizinci, národnost zatím úřady nesdělily. Místní média uvedla, že jsou to afričtí migranti, útok by tak mohl mít rasový motiv.

 

2.luca-traini.jpg

Luca Traini, který měl z jedoucího vozu střílet po migrantech.

 

   Italská agentura ANSA uvedla, že Traiani loni kandidoval v italských komunálních volbách za proimigrační stranu Liga Severu. Dosud nebyl trestán. Střílel z vozu Alfa Romeo na několika místech města.

 

3.postreleni.jpg

Snímek z italského města Macerata, kde útoční zranil několik lidí.

 

   Zda chtěl muž zastřelit migranty, nebo byl jeho cíl jiný, zatím není jisté. Traiani, zahalený do italské vlajky, stačil podle deníku La Repubblica a agentury ANSA před svým zadržením ještě před pomníkem padlých vojáků použít fašistický pozdrav. Během zatýkání nekladl odpor, policie nalezla v autě vražednou zbraň a pistoli.

 

4.postreleni.jpg

Záchranáři pomáhají postřeleným v Maceratě.

 

   Starosta města Macerata ležícího asi 200 kilometrů východně od Říma vyzval obyvatele, aby do odvolání zůstali ve svých domovech. Školáci, kteří mají sobotní vyučování, zůstávají ve školách a zastavena je městská doprava, napsala agentura AP.

   Sobotní incident se stal jen několik dní poté, co bylo ve dvou kufrech objeveno tělo osmnáctileté Italky. V souvislosti s její smrtí byl zatčen nigerijský migrant.

   Auto se mělo pohybovat na místech, kde byly nalezeny rozřezané dívčí ostatky. (původní článek ZDE)

 

   Závěrem si neodpustím dvě otázky: To je to slibované multikulturní obohacení, kterým nás měli obohatit? A takto se "uprchlíci" odvděčují obyvatelům západní Evropy za poskytnuté přístřeší, jídlo a peníze?