Jdi na obsah Jdi na menu
 


Za znásilnění dívky na Litoměřicku dostal Afričan dva roky vězení (aktualizace 11. 9. 2020)

Výsměch oběti i spravedlnosti...

article preview

   Výsměch oběti i spravedlnosti...

 

Za znásilnění dívky na Litoměřicku dostal Afričan dva roky vězení

 

   Žádný schizofrenik by se nikdy nedokázal dostat ilegálně z Libye do Německa. Neléčený schizofrenik by nedokázal ani normálně fungovat.

 

Afričan obviněný ze znásilnění české dívky je ve vazbě - ZDE

 

článek zveřejněný 4. 6. 2020 na serveru novinky.cz (ZDE)

 

   Okresní soud v Litoměřicích poslal ve čtvrtek na dva roky do vězení Abdallaha Ibrahima Dialla za znásilnění nezletilé dívky na Litoměřicku. Muž je psychicky nemocný, soud mu nařídil ústavní léčbu.

 

znasilnovac.2.jpg

 

   K činu došlo loni v červnu, muž se k němu nepřiznal, podle soudkyně Alexandry Šetkové ale bylo spolehlivě prokázáno, že se ho dopustil, a to na základě výpovědi nezletilé a svědků.

   Muž trpí schizofrenií, jeho ovládací schopnosti byly podle znalců v době skutku snížené, ale nikoliv vymizelé.

   Původně žádný psychiatrický posudek žádán nebyl. Pochybnosti o duševním stavu obžalovaného vyvstaly v důsledku jeho chování ve vazbě a u hlavního líčení. Ústavní pozorování navrhl soudu znalec Jan Flídr, který muže narozeného v Libyi vyšetřil. Cílem pozorování bylo zjistit, zda je nemocný, nebo to jen předstírá.

   Znalci z ústavu v pražských Bohnicích potvrdili, že muž trpí schizofrenií. Ti na rozdíl od Flídra uvedli, že jeho ovládací a rozpoznávací schopnosti v době činu nebyly vymizelé, ale podstatně snížené. "Alespoň základní povědomí o tom, že se neznásilňuje, měl," uvedla soudkyně.

 

znasilnovac.1.jpg

 

"Pokud by byly vymizelé tyto schopnosti, pan obžalovaný byl nepříčetný, pak by trestní stíhání bylo zastavené. Pokud jsou alespoň částečně zachované, je pan obžalovaný odpovědný za své jednání, i když ne zcela," uvedla státní zástupkyně Věra Šípalová.

 

Chtěl jen do Francie

   Diallo loni 18. června nasedl v Německu do vlaku, měl údajně namířeno do Francie. Protože ale neměl platnou jízdenku, vystoupil krátce po poledni u Lukavce na Litoměřicku, kde dívku potkal. Podle obžaloby ji uchopil za rameno, povalil, stáhl z ní oblečení a vykonal soulož.

"Když to ta dívka říká, tak to může být pravda," řekl obžalovaný dříve při zahájení hlavního líčení. Vzápětí ale dodal, že si nepamatuje, že se to stalo.

   Kromě toho měl také dívce ukrást telefon se sluchátky.

   Muž při svém zadržení téměř nekomunikoval, stejně jako u soudu, který ho poslal 20. června do vazby. Nyní u soudu vypovídal přes tlumočnici do francouzštiny. Dívce se prý snažil vysvětlit, že potřebuje pomoc, že shání něco k jídlu.

 

znasilnovac.3.jpg

Abdallah Ibrahim Diallo

 

   Soudkyně Alexandra Šetková se ho ptala, jak si vysvětluje, že na těle dívky byly jeho tekutiny, sperma a sliny. "Nechci se k tomu vyjádřit," uvedl. "Mlátila mě, byl jsem v šoku a nepamatuji si to," odpověděl na otázku, zda měl s dívkou sex.

   Obžalovaný se prý narodil v Libyi, občanství má malijské. Do Evropy se pokoušel dostat přes Středozemní moře údajně již dříve. Ve vodě strávil tři dny a pak se vrátil do Libye. Tam byl ve vězení.

 

Aktualizace 11. 9. 2020

 

   Pořád málo kurva!

 

Odvolací soud zpřísnil Afričanovi trest za znásilnění dívky u Litoměřic

 

článek zveřejněný 24. 8. 2020 na serveru novinky.cz (ZDE)

 

   Abdallah Ibrahim Diallo, narozený v Libyi, dostal v pondělí 4 roky vězení za znásilnění nezletilé dívky, k němuž došlo loni v červnu u Lukavce na Litoměřicku. Původně byl muž odsouzen ke dvěma letům, odvolací soud v Ústí nad Labem ale vyhověl odvolání státní zástupkyně. Odvolání Dialla naopak zamítl.

 

   Neúspěšný žadatel o azyl přicestoval daný den vlakem z Německa. Podle znaleckých posudků trpí schizofrenií. Na znásilnění si prý nepamatuje, dříve u soudu ale připustil, že to může být pravda.

   Soud v Ústí nad Labem se konal za mimořádných bezpečnostních opatření. Kolem soudu i v soudní budově hlídkovali policisté, obžalovaného přivedla plně ozbrojená eskorta se samopaly.

   Stěžejní byla podle soudu otázka příčetnosti. Diallovy ovládací schopnosti byly kvůli psychické nemoci podstatně snížené, nikoliv však vymizelé. "Trestní odpovědnost ale nebyla vyloučena, nejednal ve stavu nepříčetnosti," řekl předseda odvolacího senátu Roman Dobeš.

   Podle soudu spáchal dva úmyslné trestné činy, svůj atak stupňoval a znásilnil dívku, které ještě nebylo 16 let, proto je trestní represe nezbytná. "Trest na samé spodní hranici se jeví nepřiměřeně nízký. Trestný čin ve stavu zmenšené příčetnosti se nestává méně škodlivým nebo závažným. Dvouletý trest by u obžalovaného nevedl ke splnění účelu, proto trest ve výši 4 let," doplnil předseda Dobeš.

   Muž podle obžaloby 15letou dívku znásilnil loni 18. června po poledni u Lukavce. Tam vystoupil z vlaku, protože neměl jízdenku. Směřoval prý do Francie. Dívku měl podle obžaloby uchopit za rameno, povalit, stáhnout z ní oblečení a vykonat soulož. Krom toho jí měl při odchodu ukrást telefon se sluchátky. Na těle dívky byly jeho tekutiny, sliny a sperma.

 

Občan Mali

   Dívce pomohli muži, kteří jeli kolem. "Vyskočila dívenka ze škarpy, mávala a byla od krve. Byla vyděšená, říkala, že byla znásilněná," líčil dříve u soudu jeden ze svědků. Dívka prý ukazovala na muže, který kráčel v klidu po silnici. Muži za ním dojeli, zavolali policii a hlídali ho, aby neutekl.

   Obžalovaný se prý narodil v Libyi, občanství má ale z Mali. Do Evropy se prý pokoušel dostat přes Středozemní moře již dříve. Ve vodě strávil tři dny a pak přes Švýcarsko doputoval do Německa. Tam prý byl podle svých slov zhruba od roku 2017. V červnu toho roku mu v Německu byl zamítnut azyl.

   Od té doby se pohyboval na území Německa v rámci takzvaného režimu strpění. Přiznal, že měl problémy s policií, několikrát jel prý na černo ve vlaku. Podle spisu z Německa se měl dopouštět i násilných činů. V lednu 2018 například kopl a poškrábal sociálního pracovníka.