Jdi na obsah Jdi na menu
 


Od ledna 2015 francouzští zpravodajci zhatili 51 atentátů

"Jestli tohle není válka, tak už nevím. Nebo je to ono slibované multikulturní obohacení? Anebo jsou to dvě věci v jednom?"

article preview

   "Jestli tohle není válka, tak už nevím. Nebo je to ono slibované multikulturní obohacení? Anebo jsou to dvě věci v jednom? A stojíme o tohle i v České republice?"

 

Od ledna 2015 zhatili francouzští zpravodajci 51 atentátů

 

   "Jak je možné, že tato otřesná a nanejvýš alarmující zpráva - jenom ve Francii bylo od ledna 2015 zmařeno 51 atentátů! - není na titulních stránkách mainstreamu, neběží ve zpravodajství, nemluví se o ní všude?!"

 

   Francouzský premiér Édouard Philippe v březnu řekl, že od ledna 2015 zpravodajci zhatili 51 atentátů.

 

článek zveřejněný 15. června 2018 na serveru novinky.cz (ZDE)

je-suis-charlie.png

 

Ve Francii zabránili dvěma atentátům, terčem byl i swingers klub

   Bezpečnostní složky ve Francii zabránily v posledních týdnech dvěma teroristickým útokům. Cílem jednoho měl být swingers klub, kde se scházejí lidé, kteří si chtějí splnit své sexuální fantazie a druhý se měl odehrát na homosexuály, napsala agentura AFP. Zadrženi byli celkem tři podezřelí.

1.jpg

 

   "Třináctého května bylo nalezeno u muže improvizované výbušné zařízení a ten se přiznal, že ho chtěl použít při útoku na swingers klub," řekl agentuře AFP o jednom ze zadržených nejmenovaný zdroj z řad vyšetřovatelů. Podezřelý muž, který se narodil v roce 1980 ve Francii, byl podle něj "radikalizovaný". Policie ho zadržela v Châteauroux ve střední Francii.

   Na homosexuály chtěli útočit dva muži ve věku 21 a 22 let. Ani jeden z těchto dvou zadržených přitom nebyl úřadům znám, nezapojil se do bojů v Sýrii či Iráku a neradikalizoval se ani ve vězení, jako mnoho jiných islamistů.

   Francie se v posledních letech potýká s teroristickými útoky islámských radikálů. Od počátku roku 2015 při nich na francouzském území zahynulo 246 lidí. Letošní dva útoky - březnový v Carcassonne a Trébes a květnový v Paříži - si vyžádaly celkem 5 obětí. Zatím nejhorší teroristický útok posledních let si v listopadu 2015 vyžádal v Paříži 130 obětí.

   Podle agentury AFP se od počátku roku podařilo zpravodajským službám zmařit pět útoků. Premiér Édouard Philippe v březnu řekl, že od ledna 2015 zpravodajci zhatili 51 atentátů.