Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nenávistí proti nenávisti vol. 2

Pokus o vraždu poslance protiimigrační AfD...

article preview

   Pokus o vraždu poslance protiimigrační AfD...

 

Nenávistí proti nenávisti vol. 2

 

zdroj: www.youtube.com (ZDE)

 

Šéfa AfD v Brémách zbili tyčí do bezvědomí

 

článek zveřejněný 8. ledna 2019 na serveru novinky.cz (ZDE)

 

   Poslance a šéfa regionální odbočky Alternativy pro Německo (AfD) v Brémách Franka Magnitze v pondělí odpoledne brutálně zmlátila skupina útočníků. Způsobila mu těžká zranění. Policie vychází z toho, že útok na vedoucího představitele protiimigrační strany měl politické pozadí.

1.jpg

Poslanec AfD Frank Magnitz po pokusu o vraždu.

 

   Čin se podle policie odehrál kolem 17.20 na Goethově náměstí nedaleko historického centra přístavního města Brémy. Trojice zamaskovaných mužů Magnitze podle prohlášení AfD mlátila dřevěnou tyčí, až ztratil vědomí. I když už ležel na zemi, kopali ho do hlavy. Rozsah zranění politika který se zotavuje v nemocnici, je patrný z fotografie, kterou na Twitteru zveřejnil šéf strany Jörg Meuthen.

2.jpg

Poslanec AfD Frank Magnitz po pokusu o vraždu leží v nemocnici.

 

   Útok vedle AfD, která hovoří o atentátu a černém dni pro demokracii, odsoudili i zástupci dalších stran.

   Ministr zahraničí za sociální demokracii (SPD) Heiko Maas uvedl, že násilí nikdy nemůže být prostředkem politických sporů a je přitom úplně jedno, proti komu míří.

   Podobně reagoval i jeden z dlouhodobě nejtvrdších kritiků AfD Cem Özdemir ze strany Zelených. "Kdo bojuje nenávistí s nenávistí, nechá na konci zvítězit zase nenávist," poznamenal.

 

Útoky proti AfD se množí

   Protestní strana se v posledních měsících stala například v Sasku terčem několika útoků - většinou šlo o poškození jejích kanceláří. Ve čtvrtek dokonce před kanceláří AfD v saském Döbelnu vybuchla nálož.