Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anarchisté popírají zločin stalinismu...

Ultralevicoví dobytci se zase předvedli...

article preview

   Ultralevicoví dobytci se zase předvedli...

 

Anarchisté popírají zločin stalinismu...

 

nazi-anarchy.jpg   ..., čímž se dostali na úroveň neonacistů. Na svých stránkách totiž soudruzi popřeli a pošpinili utrpení paní Sosnarové stejným způsobem, jako neonacisté přeživší oběti holokaustu.

   Paní Věra Sosnarová byla téměř 20 let vězněna v sovětském gulagu. Děsivé zážitky vypráví na pravidelně pořádaných besedách a přednáškách, rovněž její vzpomínky vyšly v knize "Krvavé jahody".

   Nedávno jeden "historik" zveřejnil prohlášení, že pí. Věra Sosnarová nikdy v gulagu nebyla a vše si vymyslela. Věčně sjetí "šiřitelé dobra" se toho chytli a naprosto nechutným, neonacistickým stylem pomluvili a pošpinili paní Sosnarovou a její rodinu. Dále úplně stejným způsobem, jako to dělají hnědí soudruzi u obětí nacismu, popřeli její svědectví a skutečnost, že byla vězněna v koncentračním táboře v SSSR.

   Pokud na to máte žaludek, můžete si tyto hnusné revizionistické bláboly přečíst (screeny jsou ZDE ZDE). K druhé části tohoto výplodu chorých mozků potom napíši několik slov.

 

hrozne.jpg

 

Článek, jež vyšel na anarchistických stránkách: Příliš mnoho antikomunismu...

 

   ... a příliš málo antikapitalismu. Výstižnější slogan pro posledních třicet let zdejší politicko-mocenské manipulace by se našel stěží. Tragikomicky ji završilo letošní prázdninové mediální téma - falešná oběť gulagu paní Sosnarová.

   Tahle paní se v roce 2002 rozhodla pořádat přednášky o tom, jak byla od konce války skoro dvacet let vězněna v sovětském lágru. Její drastické vyprávění dostalo knižní podobu a ta jde u dojatých chovanců zdejší buržoazní demokracie všech věkových kategorií pěkně na odbyt. Jenže antikomunističtí odborníci na historii z instituce, která formuje veřejné mínění správně vybíranými tématy z minulosti, mají problém: podle jejich zjištění tahle paní v gulagu nikdy nebyla. Je podle nich super, že dojemně poutá pozornost k hrůzám politických represí, ale trochu jim i vadí, že při tom lže, jak když tiskne.

   Hledají pro její chování vhodná ospravedlnění. Na jedné straně ji přirovnávají k falešným obětem holocaustu, které se jimi upřímně staly kvůli traumatům z dětství, což by na paní Sosnarovou sedělo, protože maminka z Ruska se v Čechách mezi válkami protloukala jako autentická kriminálnice, za války se pro jistotu přihlásila k německé národnosti a byla konfidentkou gestapa, no a po válce zase radši odjela i s dětmi do rodné země. Na druhé straně je ve hře méně omluvitelné vysvětlení: od roku 2002 lze žádat stát o odškodnění za komunistické křivdy a paní Sosnarová by měla nárok na tři miliony korun.

   Je vlastně jedno, jestli je paní mimo sebe nebo se chová prospěchářsky. Její "kauza" totiž jen groteskně završuje tři desetiletí povinného antikomunismu. A vzorem a prototypem tohoto postoje je třeba flexibilní Andrej Babiš, který bez obalu řekl, že před rokem 1989 vstoupil do komunistické strany, protože se mu to vyplatilo. Prostě za komunismu byl komunista a za kapitalismu je kapitalista a antikomunista. Takže teď dodává, že se tahle strana měla po roce ´89 zakázat.

   Proč? No přece proto, že komunismus už u nás třicet let může úplně za všechno. Tedy i za to, že tu dneska lidi nemají šanci na slušné a cenově dostupné bydlení, kvalitní potraviny, nebo třeba na delší cestu vlakem.

   Režim pod taktovkou bolševiků stál za dvě věci a dopustil se mnohých zvěrstev. Jenže vymýšlení si falešných příběhů o utrpení nepovede k ničemu jinému než k tomu, že ani těm skutečným nebude nakonec nikdo věřit. Stejně tak nelze připustit, aby si skupina lidí udělala z toho, že trpěli oni nebo jejich předci, obranný štít proti jakékoli kritice a ospravedlnění pro svou politiku, jakkoli by byla odporná a způsobovala utrpení zase jiným. Takovým příkladem budiž stát Izrael, který zneužívá utrpení Židů během nacistického běsnění k tomu, aby eliminoval jakoukoli kritiku své rasistické koloniálně-osadnické politiky proti původním obyvatelům Palestiny.

   U nás se stal antikomunismus, coby nekritická ideologická mantra, zástěnou pro "budování" reálného kapitalismu, tedy systému, kde vítězí jen ti, co mají ostřejší lokty, ohebnější páteře a žaludek, který stráví takřka všechno. Tak dlouho se mávalo strašákem komunismu, až jsme se promávali do doby, kdy statisíce lidí, včetně dětí, drží pod krkem exekutoři a kdy statisíce dalších balancují nad propadem do chudoby. Promávali jsme se do doby, kdy sociální rozdíly jsou tak obrovské, že miliardáři si na úkor zdraví ostatních "kupují" prodloužení provozu svých elektráren nebo na úkor přírody dělají z krajiny řepkové doly na své rostoucí zisky. A lidi práce dřou a dřou a dřou a nic z toho. Na protibabišovských demonstrací se dozví nesmysl, že za jejich stav můžou ještě dneska komunisti. Od otevřených i skrytých fašistů a la Vandas, Okamura, Klausové, Zeman či Foldyna se pak dozví další nesmysl, že za jejich problémy můžou uprchlíci, cikáni, nezaměstnaní, feministky a další.

   Necháme se ale dál krmit nesmysly, nebo se podíváme, jak se věci skutečně mají? Pak uvidíme, že komunisti jsou už dávno pasé a že ti nejchudší nám z kapes opravdu nic neberou. Pak uvidíme, že společenské bohatství, na němž se svou prací podílíme, už desítky let vesele teče do kapes miliardářů v daňových rájích.

   Nepomohlo by trochu toho antikapitalismu, ze kterého by navíc bylo jasné, že střídání stále stejných kreatur u moci nic nevyřeší?

 

MŮJ KOMENTÁŘ K DRUHÉ ČÁSTI ČLÁNKU:

 

   Co si budeme vykládat - současný režim není dobrý. Je spoustu věcí špatně, za jedny z nejhorších lze považovat státní dluh, který se rapidně zvyšuje a už teď nejde splatit. Tento dluh bude mít v blízké budoucnosti dalekosáhlé negativní důsledky pro všechny Čechy, kteří nemají na účtě několik desítek milionů korun. Současný marast lze obecně shrnout takto: vládnoucí garnitura politiků a úředníků od listopadu ´89 nejen že stávající problémy neřeší, ale naopak je prohlubuje a k tomu neustále vytváří nové.

   Kdo za to může? Kde je prazáklad tohoto stavu? Ano, v onom proklatém komunismu. Kdyby KSČ neprovedla v únoru 1948 převrat a nenastolila bolševickou diktaturu, která se nakonec ukázala jakou slepou uličkou, nemusel být žádný listopad ´89, žádný přechod z plánované ekonomiky do tržní ekonomiky ze dne na den, rozkrádačská devadesátá léta a další negativy. Kdyby se komunisté tehdy nechopili moci, válkou poznamenané méně než ostatní evropské státy Československo by zažádalo o pomoc v Marshallově plánu, a dnes by Československo či Česko patřilo mezi několik nejvyspělejších států na světě.

   A kdo se vlastně po listopadu ´89 kromě otevřených členů KSČM podílel a podílí v politických a úřednických funkcí na moci? Kolik bývalých funkcionářů a členů KSČ a dalších komunistických organizací, příslušníků represivních složek a dobrovolných spolupracovníků StB tam zůstalo? Vždyť přímo v článku je uvedeno, že Andrej Babiš je bývalý komunista! A nebyl například František Mrázek "vekslákem", tedy odchovancem minulého režimu?

   Co se týče státu Izrael... Po celou historii bylo Židům mj. vyčítáno, že nemají vlastní stát, do kterého by se měli všichni odstěhovat. Po 2. světové válce jim bylo umožněno jej vytvořit na území jejich prapůvodní domoviny. A co od té doby dělají muslimové a islámské země z okolí? Útočí na izraelské obyvatele i na samotný Izrael a systematicky se snaží tento stát vymazat z mapy. Vždyť boj proti Židům mají přikázáno ve svých svatých textech. To jste vy levičáci až tak moc věčně sjetí, že si to nedokážete zjistit?

   Je pravda, že nejchudší nám v porovnání se zkorumpovanými politiky z kapes nic neberou. Jde tu o něco jiného. Jsou dobří Romové a špatní Romové, a není podstatné, jak procentuálně jsou tyto dvě skupiny zastoupeny. Pokud se Rom v České republice rozhodne nepracovat, stát mu zaplatí živobytí vč. prostředky na děti, o čemž si běloch může tak leda nechat zdát. A nevřískejte, že to není pravda, je to veřejné tajemství a je to vaše práce, milí soudruzi. Podobně jsou nezaměstnaní a nezaměstnaní, tj. ti, kteří usilovně hledají práci a ti, kteří pracovat prostě nechtějí a nechají se živit od státu. Už chápete? Jde tu o nespravedlnost, která lidi štve. A tzv. "uprchlíci" s sebou přinášejí nenávistnou totalitní teokratickou ideologii, kterou žádný rozumný člověk logicky nechce (mimochodem, jak to, že drtivá většina "uprchlíků" jsou muslimové?).

   A ne, "antikapitalismus" by opravdu nepomohl, a to ani trochu. Kapitalismus, nebo-li tržní ekonomika, je nedílnou součástí lidské civilizace od jejího vzniku, tj. tisíce let. Naproti tomu komunismus se svou plánovanou ekonomikou nikde nevydržel ani 100 let (možná se tak dlouho udrží v Severní Korey, ale už teď se ví o tamějších poměrech, které jsou - velice mírně řečeno - špatné) a tudíž je z dlouhodobého hlediska naprosto nefunkční. Pomohli by zejména zodpovědní činitelé ve vedení státu, dále správné zákony, profesionálně připravené a aplikované reformy, potření lichvy, zákaz výherních automatů, přehledná a jasná legislativa, řešení státního dluhu a rozumné hospodaření, zodpovědné chování občanů a další. "Antikapitalismus" by opět vedl k tomu, co už tu bylo - diktatura, vraždy, koncentrační tábory, cenzura, nesvoboda a další jeho "výdobytky".