Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sledujeme vás a víme, jak na vás

Režim definitivně ukázal, na čí straně stojí...

article preview

   Režim definitivně ukázal, na čí straně stojí...

 

Sledujeme vás a víme, jak na vás

 

   Policie nechce nic jiného než zastrašit české obyvatelstvo. Začne to tímto a skončí to tak, že nebudeme moci vyjádřit ŽÁDNÝ názor na toto téma.

 

článek zveřejněný 16. března 2019 na serveru novinky.cz (ZDE)

 

   Na preventivní akce Policie ČR, jako hony na řidiče pod značkou Kryštof, si česká veřejnost už zvykla. Teď policie za asistence ministra vnitra přišla s prevencí před zločinem na internetu. Varovala veřejnost, že v souvislosti s pátečním teroristickým útokem v mešitách na Novém Zélandu prověřuje, zda se někteří lidé především na internetu a sociálních sítích nedopustili schvalování tohoto trestného činu.

1.jpg

Zmrdi ministr vnitra Jan Hamáček (vpravo) a policejní prezident Jan Švejdar

 

   Všechny aktivity, které by se daly vykládat jako schvalování trestného činu, policie pečlivě prověřuje a zajišťuje důkazy pro případné trestní řízení, uvedl v sobotu na twitteru ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

   Také policejní prezident Jan Švejdar zdůraznil, že policie nebude tolerovat žádné projevy souhlasu s terorismem, extremismem nebo podněcování nenávisti.

   "Máme celou řadu nástrojů, jak pachatele tohoto druhu trestné činnosti odhalovat. Zmíněným aktivitám věnujeme zvýšenou pozornost a každý zjištěný skutek bude důsledně prošetřen," napsal na twitteru šéf policejního sboru.

 

Hamáčka vyzval Kalousek

   Ještě předtím šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek vyzval Hamáčka, aby policii dal podnět k prošetření závažných trestných činů, ke kterým podle něj dochází na sociálních sítích schvalováním teroristického útoku na Novém Zélandě. "Zastavme tu stoku dřív, než se v ní utopíme," dodal opoziční politik.

   Při střelbě ve dvou mešitách v novozélandském městě Christchurch zahynulo 49 lidí a další jsou v kritickém stavu. K útoku se přihlásil australský pravicový radikál, který uvedl, že ho k činu vedly protiimigrační motivy.

   Čin v pátek odsoudili také čeští vládní i opoziční politici. Někteří přitom zdůraznili, že až k takovým činům může vést šíření strachu a nenávisti.

   Policie už dříve řešila nenávistné komentáře na internetu. Například za výroky, které se na podzim 2017 objevily na sociálních sítích pod fotografií žáků první třídy z teplické základní školy, policisté obvinily tři osoby. Do třídy chodily převážně romské, vietnamské a arabské děti. Diskutující v komentářích k fotce třídy navrhovali poslat prvňáčky do plynu nebo do třídy hodit granát.